PRETNJE U SIEPA: Ko razgovara o plati iseći ćemo mu prste!

U agenciji brutalni prema zaposlenima

PRETNJE U SIEPA: Ko razgovara o plati iseći ćemo mu prste!

Politika -
U internom mejlu, poslatom sa adrese PR ove agencije, radnici se upozoravaju da moraju da kriju to što im nisu smanjene plate, inače će snositi veoma ozbiljne posledice

BEOGRAD - Bizarne šale.Zaposlenima u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) daju se uputstva i preti se „odsecanjem prstiju“ ako budu pričali o visinu svojih plata, saznaje Kurir na osnovu uvida u interne mejlove ove agencije.- Pokazno odsecanje prstiju „izdajniku“, koga će za ovu priliku glumiti Filip Kuntić (jedan od zaposlenih, prim. aut.), biće obavljeno danas u kancelariji 147 od 15 časova - navodi se u mejlu poslatom sa adrese Aleksandra Miloradovića, zaduženog za odnose s javnošću u SIEPA, u koji je Kurir imao uvid.Sugerisan razgovorMiloradović dalje sugeriše zaposlenima „pametnu“ konverzaciju s kolegama iz državne uprave, ukazujući da se u srodnim agencijama prilično interesuju „kako to da u SIEPA nisu smanjene plate“.- „Glupim“ hvalisanjem možemo dovesti do toga da se naše plate usklade sa ostalima - piše u mejlu, uz objašnjenje da su plate u SIEPA smanjene i usklađene s koeficijentima u državnoj upravi, ali ne tako „drastično kao u nekim slučajevima“.- Najmanje što možete da uradite jeste da se ne hvalite time pred onima kojima su smanjene plate, što ja ne verujem da moram da pišem odraslim i mislećim ljudima - napominje se u Miloradovićevom mejlu. On dalje, na svom primeru, objašnjava zaposlenima kako treba da odgovore kad ih budu pitali za primanja.Beograd je selo- Evo, mene je pitao ortak iz AOFI: „Jesu li i vama smanjivali?“ Rekao sam: „Jesu, brate, pusti me u p.m!“, i na tome se završilo. Nisam ga slagao, pa i dalje nemamo ništa manje ortački odnos. Ne znam šta je tu tako teško - zaključuje PR SIEPA.On na kraju navodi da poslednji put „piše nešto što zrelim ljudima ne bi trebalo da se napominje“ i upozorava da naslov mejla „strogo pov.“ shvate krajnje ozbiljno.- Poslednje što ću učiniti u tom slučaju biće da saznam od koga je procurilo. Beograd je selo i pronalazim izvor sporne informacije s nekoliko posrednika - upozorava Miloradović.

Miloradović: Tražio sam im da daju krv, a ne prste!Aleksandar Miloradović tvrdi je da je reč „o očiglednoj montaži mejlova koji nikad nisu postajali“. Montaža se, kako tvrdi, može izvršiti u svakom prosleđivanju mejlova koji se bave potpuno drugim stvarima.- U mom slučaju, na primer, često šaljem svim zaposlenim mejlove s apelom za davanje krvi ili neku drugu humanitarnu aktivnost - navodi Miloradović.Što se tiče „sečenja prstiju“, on ocenjuje da je reč o neslanoj šali nekoga ko pokušava da mu imputira ove mejlove.- Svi u Agenciji imamo sve prste, hvala bogu - ističe on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja