Mihajlovićeva: Tačka na komentare o sabotiranju Južnog toka
Foto: Tanjug

Ministarstvo energetike vredno radilo

Mihajlovićeva: Tačka na komentare o sabotiranju Južnog toka

Politika -
Neumesni su svi komentari koji govore o sabotiranju tog gasovoda, pošto je Ministarstvo energetike u poslednjih godinu i po vredno radilo na donošenju novih dokumenata koji omogućavaju početak izgradnje gasovoda, navela je ministarka

BEOGRAD - Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se početkom izgradnje gasovoda Južni tok u Srbiji stavlja tačka na komentare da Ministarstvo energetike i ona lično sabotiraju taj projekat.

"Ja mislim da niko u Srbiji ne sabotira i ne može da sabotira Južni tok", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je ocenila da su neumesni svi komentari koji govore o sabotiranju tog gasovoda, pošto je Ministarstvo energetike u poslednjih godinu i po "vredno radilo" na donošenju novih dokumenata koji omogućavaju početak izgradnje Južnog toka.

Ona je kazala i da je radila na tome da obezbedi energetsku stabilnost u Srbiji, čiji je važan deo Južni tok.

Za početak izgradnje Južnog toka u Srbiji, najavljenog za 24. novembar, po rečima ministarke energetike, potrebna je i energetska saglasnost koju izdaje njeno ministarstvo. Njena očekivanja su da će ta saglasnost biti data u narednim danama, čim bude uplaćeno 50 miliona dinara.

Na pitanje da li će Naftnoj industriji Srbije (NIS) biti povećana rudna renta, za koju je ranije izjavljivala da je niska, Mihajlovićeva je rekla da to nije u nadležnosti Ministarstva energetike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track