SPS: Tadić razvalio Srbiju ekonomski, državno i vrednosno!

Bivši predsednik se nudi, ali ga niko neće, poručili socijalisti

SPS: Tadić razvalio Srbiju ekonomski, državno i vrednosno!

Politika -
Tadićeva "državna" politika se svodila na njegovo izvinjavanje i bespogovorno slušanje tzv. prijatelja iz inostranstva. Lična promocija je uvek bila u prvom planu, saopštio SPS

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije kritikovala je bivšeg predsednika Srbije i počasnog predsednika Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića i poručila mu da se ne bavi politikom i kadrovima socijalista, već da pogleda šta je uradio dok je bio na vlasti.

Tadić je u intervjuu nedeljniku NIN rekao da je SPS i dalje politička razvalina, bez ideologije, kao i da mora biti na vlasti, jer bi se u suprotnom "raspala". "Očigledno je da (funkcioneri SPS) Dačić, Bajatović, Ružić nisu vođeni ideologijom, već da politiku razumeju kao tehniku učešća u vlasti po svaku cenu", rekao je Tadić i dodao da će se lider SNS i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić naći u nepremostivim političkim problemima ako ostane u sadašnjoj koaliciji i nastavi trenutnu ekonomsku politiku.

U saopštenju je SPS, koji sa DS bio na vlasti od 2008. do 2012. godine, poručio Tadiću da se ne bavi socijalistima, njihovom politikom i kadrovima, već da se "okrene iza sebe i da vidi šta je uradio od Srbije u vremenu kada je vedrio i oblačio Srbijom".

"Tadić je zajedno sa svojim istomišljenicima "razvalio" Srbiju u svakom pogledu: ekonomski, državno i vrednosno. Kroz privatizaciju Srbija je opljačkana i ekonomski uništena", naveo je SPS. Prema socijalistima, Tadićeva "državna" politika se svodila na njegovo izvinjavanje i bespogovorno slušanje tzv. prijatelja iz inostranstva.

"Lična promocija Tadića je uvek bila u prvom planu, a rešavanje problema građana je ostavljeno nekom drugom, za bolja vremena", naveo je SPS i dodao da je jedino u čemu je Tadić uspeo je da na izborima 2012. godine "izgubi i vlast, i partiju i saveznike". "Jedino što je preostalo Tadiću je da objavljuje memoare i da proziva SPS i druge za koje procenjuje da mu neće koristiti. I naravno da se nudi: i svojoj stranci i budućoj vlasti, ali ga niko neće", naveo je SPS i dodao da se neće više baviti Tadićem, već rešavanjem pitanja od značaja za život građana i budućnost Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track