HIT: Organizovao službeni put u Zrenjanin da bi okačio Tominu sliku!

Nikolićev savetnik uručio poklon

HIT: Organizovao službeni put u Zrenjanin da bi okačio Tominu sliku!

Politika -
Radoslav Pavlović poklonio Ivanu Bošnjaku, prvom čoveku Zrenjanina, portret predsednika Tomislava Nikolića, zbog čega se specijalno zaputio u grad na Begeju

BEOGRAD - Kao kod Nušića!Radoslav Lale Pavlović, dramaturg i savetnik za kulturu predsednika Srbije, uručio je svečano, i to uz medijsku pažnju TV Santos, gradonačelniku Zrenjanina Ivanu Bošnjaku portret Tomislava Nikolića. On je specijalno ovim povodom otputovao u Zrenjanin. U svečanom činu kačenja portreta učestvovali su Bošnjakovi saradnici, ali i meredevine!Popunili prazninu- Za dolazak u Zrenjanin postoje dva razloga. Prvi je taj što je, kad sam poslednji put bio u ovoj lepoj prostoriji (kabinetu gradonačelnika), nešto nedostajalo i bilo je prazno. Onda smo gradonačelnik i ja konstatovali da nedostaje slika prvog čoveka Srbije pa sam danas doneo sliku predsednika Republike i gradonačelnik je uz pomoć svojih saradnika i merdevina stavio predsednika tamo gde mu je mesto, da nam se smeši i da nas nadzire - objasnio je Pavlović svrhu posete gradonačelniku Zrenjanina. Ni izjava gradonačelnika Zrenjanina povodom ovog svečanog čina nije bila ništa manje spektakularna.Državni simbol- Divna prilika da inicijativu, koju smo zaista uputili u prvom susretu s gospodinom Pavlovićem, savetnikom predsednika Republike za kulturu, i dobru saradnju koju smo imali u prethodnom periodu krunišemo ovim poklonom, koji smo dobili direktno iz Predsedništva, to jest od gospodina Pavlovića lično, a to je portret koji zaista treba da stoji, pogotovo uz simbole države koji su svakako grb, zastava i himna. Portret demokratski izabranog predsednika Republike bi trebalo da bude u kabinetu prvog čoveka grada Zrenjanina i ja se zbog toga zaista radujem što smo danas to u prilici da ostvarimo - rekao je Bošnjak u jednom dahu.U prilogu koji je osvanuo i na Jutjubu između ostalog je navedeno da gradonačelnik Zrenjanina savetuje da i drugi predstavnici opština i gradonačelnici, bez obzira na političku pripadnost, treba da prihvate da se slika predsednika nalazi u njihovoj kancelariji.- Ne bih to komentarisao, ne želim da karikiram takvu temu. Smatram da je u redu da svaki kabinet ima portret predsednika koji je izabran na demokratski način - rekao je Bošnjak za Kurir, ne želeći da komentariše Pavlovićeve izjave da je Tominu sliku okačio uz pomoć saradnika i merdevina.Toma kao ObamaPavlović se, međutim, usprotivio na opasku da je ova rečenica bila banalna te da je merdevine ipak mogao da izbegne u izjavi.- Kako biste vi okačili sliku, osim pomoću merdevina, pošto je zid visok nekoliko metara? Slika je okačena odmah, zid je veliki i veoma visok - poručio je Pavlović. On je dodao da je portret predsednika države sasvim normalna stvar u svetu, gde se u kancelarijama drže i Obamina slika i portret predsednika Francuske Olanda i mnogih drugih.

Zakačili sliku iz drugog putaNa snimku se vidi okačena slika Tomislava Nikolića, ali i rupa iznad nje na mestu gde su, uz pomoć saradnika i merdevina, Lale Pavlović i Ivan Bošnjak verovatno neuspešno pokušali da iz prve zakucaju ekser za Tomin portret. Ili je možda slika prethodnog predsednika bila masivnija te je iza nje ostao krater na zidu gradonačelnikovog kabineta.

http://www.youtube.com/watch?v=GQyMOayOZRI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track