IZBORI U MITROVICI: Srbi masovno glasali, Srbija pobedila!
Foto: Zoran Šaponjić

Ponovljeno glasanje prošlo bez incidenta

IZBORI U MITROVICI: Srbi masovno glasali, Srbija pobedila!

Politika -
S ponosom saopštavam da su pobedili Srbi s Kosova, rekao kandidat Srpske liste za gradonačelnika Krstimir Pantić; Na izbore izašlo 5.232 ili 27 odsto od ukupno upisanih birača
1 / 3 Foto: Zoran Šaponjić

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi glasali!Albanac neće biti gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice! To je u ovom gradu bilo jasno još u nedelju pre podne, kad su na biračkim mestima na kojima je ponovljeno glasanje u redovima stajali Srbi koji su čekali da daju svoj glas! Naime, do 18 časova juče je na birališta izašlo čak 21,27 odsto Mitrovčana, a nešto ranije, oko 14 sati, kandidat Srpske za gradonačelnika Krstimir Pantić Srbima je čestitao na pobedi!Jake mere bezbednosti- S ponosom saopštavam da je pobedila Srbija, da je pobedila srpska vlada, da su pobedili Srbi s Kosova - rekao je Pantić.Ministar za KiM Aleksandar Vulin takođe je zadovoljan odzivom birača.- Lepo je danas biti u Mitrovici. Građani su rešili da poslušaju svoju državu, predsednika, patrijarha - zadovoljan je bio Vulin.Juče je u Mitrovici bilo drastično drugačije nego 3. novembra. Biračka mesta od zore su čuvale jake snage KPS, lokalne civilne zaštite, na vratima Tehničke škole čitavog dana stajali su policajci Euleksa s dugim cevima...Odluka CIKPod jakom stražom KPS i Euleks policije, listići s biračkih mesta otpremljeni su u Kosovo Polje, gde će, kako je odlučio CIK, biti i prebrojani. Nenad Rikalo, član CIK, rekao je sinoć da je ova komisija odluku da se listići broje u Kosovu Polju donela pod pritiskom misije OEBS.- Pozivam posmatrače s biračkih mesta, a i medije, da ne dozvole da se rezultat koji je postignut na izborima u Mitrovici promeni tokom prebrojavanja u Kosovu Polju ili usput - rekao je Rikalo.Krstimir Pantić za odluku CIK sinoć je rekao da je u najmanju ruku začuđujuća.- Insistiranje OEBS da se materijal nosi u Prištinu na brojanje ostavlja prostor za sumnju da može doći do mahinacija i prekrajanja izborne volje građana - rekao je Pantić, dok je Oliver Ivanović, kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, izjavio da je zadovoljan jer veruje da će ući u drugi krug. Na izbore je izašlo 5.232 birača ili oko 27 odsto od ukupno upisanih.

Pokušali da ga izbrišu iz biračkog spiska!Krstimir Pantić, kandidat Srpske za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, u nedelju je, kao i 3. novembra, glasao tek iz drugog pokušaja. Pre petnaest dana njegovo biračko mesto nije bilo otvoreno na vreme, juče njegovog imena nije bilo na spisku!- Čitava moja porodica upisana je ovde u Tehničkoj školi, samo mog imena nema. Ovo je bruka za one koji su pravili spisak - požalio nam se Pantić.Pola sata kasnije ipak je uspeo da glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track