Pantić: Pokradeni smo na brojanju

Ne prihvata rezultate izbora

Pantić: Pokradeni smo na brojanju

Politika -
Krivim Oebs da je pokrao glasove. Razmisliću da li ću pozvati građane da izađu na drugi krug glasanja, izjavio za "Kurir" kandidat "Srpske" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA - Iako sam pobedio, ne prihvatam razultate brojanja glasova jer su pokradeni. Krivim Oebs da je pokrao glasove. Razmisliću da li ću pozvati građane da izađu na drugi krug glasanja, izjavio za "Kurir" Krstimir Pantić kandidat liste "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

On kaže da je očigledno da je bilo manipulacija u brojanju glasova u centru u Kosovu polju.

"Oebs je od 19.30 preuzeo birački materijal i kutije sa glasačkim listićima. Sve do 24 sata kada je počelo prebrojavanje, članovi biračkih odbora nisu bili ni blizu kutijama. To je očigledan dokaz da je vršena manipulacija glasačkim materijalom", kaže Pantić za "Kurir".

"Oliver Ivanović u subotu je bio u misiji Oebs. Tražim da objasni sa kim je i o čemu tamo razgovarao", navodi Pantić.

Rezultati CIK

U drugi krug izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, koji će se održati 1. decembra, ušli su Krstimir Pantić iz Građanske incijative "Srpska" i Oliver Ivanović iz Građanske incijative SDP, pokazuju preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK).

Pantić je, prema tim rezultatima, osvojio 2.173 glasa ili 36,89 odsto dok je Ivanović dobio 1.670 glasova ili 28,35 odsto glasova.Na trećem mestu je kandidat Demokratske partije Kosova Agim Deva sa 1.190 glasova ili 20,2 odsto.Nezavisni kandidat Adrijana Hodžić je osvojila 727 glasova ili 12,34 odsto, dok je za kandidata Samostalne liberalne stranke Dimitrija Janićijević glasalo 130 građana, što je 2,2 odsto izašlih na birališta.

http://www.youtube.com/watch?v=wkO2Ir8L8Ds

Ivanović Antiću: Nisam u subotu bio u OebsuOliver Ivanović kandidat za gradonačelnika Mitrovice, odbacio je optužbe Krstimira Pantića da je u subotu bio u misiji Oebsa.

"U subotu sam bio na dve slave i nisam nigde mrdnuo iz Mitrovice. U Prištini sam bio u petak i to na 15 minuta u CIK-u da predam prigovor za opštinu Zvečan. Ne pamtim kad sam bio u misiji Oebs u Prištini u poslednjih sedam godina, čak ne znam gde su im prostorije"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track