Najnovije vesti

ODLUKA CIK: Ponavljanje izbora u Zvečanu 1. decembra
Foto: Tanjug

Na tri biračka mesta

ODLUKA CIK: Ponavljanje izbora u Zvečanu 1. decembra

Politika
Na lokalnim izborima održanim 3. novembra u Zvečanu, pobedio je Vučina Janković iz Građanske inicijative "Srpska" sa osvojenih 480 glasova ili 57.55 odsto

PRIŠTINA - Kosovska Centralna izborna komisija donela je danas odluku da na tri biračka mesta u Zvečanu izbori budu ponovljeni 1. decembra, kada će biti održan drugi krug lokalnih izbora na Kosovu, rekao je član CIK-a Nenad Rikalo.

CIK je doneo odluku po zahtevu Komisije za žalbe, koja je primila žalbu političkih subjekata na rezultate glasanja. Na lokalnim izborima održanim 3. novembra u Zvečanu, pobedio je Vučina Janković iz Građanske inicijative "Srpska" sa osvojenih 480 glasova ili 57.55 odsto, a drugi je bio Nebojša Vlajić iz "SDP" Olivera Ivanovića koji je dobio 354 glasa ili 42.45 odsto.

Komisija za žalbe, zbog sumnji u nepravilnosti i žalbi političkih subjekata, uputila je zahtev CIK-u da ponovo prebroji glasove i na 12 biračkih mesta u opštini Klina, piše Tribuna.

Predstavnik Komisije Mul Desku je tom listu rekao u utorak da su odluke Komisije za žalbu vec predate CIK-u, koji treba da ih sprovede shodno zakonima.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...