Čeda Jovanović: Đilase, objavljivao si laži o meni u svojim novinama Pres!
Foto: Dado Djilas

Istina: Lider LDP potvrdio pisanje Kurira

Čeda Jovanović: Đilase, objavljivao si laži o meni u svojim novinama Pres!

Politika -
Uticaj na medije Lider LDP rekao Đilasu da je imao sopstvene novine - Pres, u kojem je sto dana puštao njegovu fotografiju i neistinite podatke da živi na Dedinju

BEOGRAD - Kad Đilas vodi harangu, onda se to tako ne naziva.Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je, u emisiji „Upitnik“ na RTS, predsedniku DS Draganu Đilasu da nema smisla da kuka na tabloide tvrdeći da vode harangu protiv njega budući da je imao sopstvene novine Pres, u kojima je objavljivao neistine o Jovanoviću. Čedomir Jovanović je time praktično potvrdio pisanje Kurira, koji je još prošle godine objavio da je Đilas, uz Miroslava Miškovića, bio vlasnik dnevnih novina Pres. Kurir je pisao da je Đilas ove novine ugasio jer je na taj način želeo da izbegne odgovore na optužbe o lažiranju tiraža i osvajanju medijskog prostora preko reklamnog prostora.Inače, ovoj Jovanovićevoj tvrdnji prethodila je debata u kojoj mu je Đilas prebacio dogovaranje o ulasku u vlast s prvim potpredsednikom Vlade i liderom SNS Aleksandrom Vučićem. Đilas je kazao da ne vidi kako Jovanović može da se dogovara s Vučićem „u zemlji u kojoj se vodi jedna opšta haranga na opozicione lidere, koja se zadužila deset milijardi za dve i po godine, u kojoj se raspada ekonomija.“- Šta je haranga? - upitao je Jovanović.Đilas je odgovorio da je haranga „to što se hapse ljudi, što se stalno govore klevete...“- A nisu se govorile ranije?! - upitao je lider LDP predsednika demokrata.Đilas je rekao da „nije primetio da se to radilo na ovakav način“. Na to ga je Jovanović pitao da li treba da ga podseti da je, kako je istakao, u njegovim novinama Pres sto dana zaredom objavljivana Jovanovićeva fotografija s neistinitim podacima.- Pa, sto dana zaredom u vašem Presu ste objavljivali moju fotografiju s porukom da živim na Dedinju, dok sam ja živeo na Novom Beogradu - naglasio je Jovanović.Interesantno je da predsednik DS na ovu Jovanovićevu opasku nije uzvratio da nije tačno da je bio vlasnik Presa. Umesto toga, Đilas je samo rekao da je „ružno to što govori“ Jovanović i da to „ide njemu na čast“.

10. novembar 2012.
10. novembar 2012.

13. novembar 2012.
13. novembar 2012.

16. novembar 2012.
16. novembar 2012.

Svađa zbog VučićaJovanović: Đilase, opsednut si!Jovanović je pitao Đilasa i zašto je opsednut njegovim odnosom s Vučićem, navodeći da u tome ne vidi korist za Beograd i Beograđane. Đilas je kazao da nije opsednut, ali je ocenio da je pristup Vuka Draškovića, koji je otvoreno rekao da želi da SPO bude na listi SNS - pošteniji. Jovanović je kazao da LDP ne krije svoj odnos ni sa jednom strankom i dodao da političari treba da ponude zemlji nešto normalno.- Beograd se nalazi u nenormalnim okolnostima već dve godine - ocenio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track