Bačević: Kopajte, tražite, nećete mi naći mrlju!
Foto: KURIR

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja

Bačević: Kopajte, tražite, nećete mi naći mrlju!

Politika -
Ministar je rekao da nije tačno da je izjavio da su nikl i voda podjednako štetni za okolinu, već da je kazao da su procesi istraživanja i metodologija slični

BEOGRAD - Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je danas da nije izdajnik i da je ponosan što u profesorskoj i političkoj karijeri nema nijednu mrlju.

"U kakvoj sam izdaji uhvaćen? U kakvoj sam izdaji učestvovao? Da li je izdaja što sam pomogao Srbiji da dođe do projekta koji predstavlja razvojnu šansu", rekao je Bačević i dodao da ni sa kim u Vladi Srbije nije u sukobu.

On je rekao da se, kada je potpisan ugovor o izgradnji Južnog toka kroz Srbiju i kada su započeti radovi, u medijima prešlo na kritiku traganja za niklom što je, kako je ocenio, takođe dobra razvojna šansa za Srbiju.

Ministar je rekao da nije tačno da je izjavio da su nikl i voda podjednako štetni za okolinu, već da je kazao da su procesi istraživanja i metodologija slični. "Ako treba da budem žrtva zbog Južnog toka u Srbiji, to prihvatam. Ali, ne prihvatam da budem žrtva neostvarenih novinara koji čak i ne potpišu svoj tekst", rekao je on. Bačević je dodao da je profesor 30 godina i da kroz političke aktivnosti 20 godina služi građanima

. "Kopajte, tražite, nećete mi naći mrlju!", rekao je Bačević.

http://www.youtube.com/watch?v=TdpEKFeWbCw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track