CINKARENJE: Mišković svedoči protiv Milana Beka
Foto: Marina Lopičić

Tajkunska posla: Vlasnik „Delte“ na saslušanju

CINKARENJE: Mišković svedoči protiv Milana Beka

Politika -
Miroslav Mišković bi na današnjem saslušanju mogao tužilaštvu da servira dodatne dokaze protiv Milana Beka; Istragu zanima zašto je Mišković ustupio deo svojih akcija u „Luci“

BEOGRAD - Cinkarenje.Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, biće saslušan danas u 10.30 u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svedok u slučaju „Luka Beograd“, a u okviru istrage protiv bivšeg ministra za privatizaciju Predraga Bubala. Kako saznaje Kurir, nadležni očekuju da Mišković razveže jezik i „odvede“ ih i do Milana Beka.Sve Bekove tajne- Mišković je u lošem položaju, svestan je da neće moći da se izvuče i spreman je na sve. Očekujemo da nam da još materijala za Beka, kako bi to s „Lukom“ moglo da se završi u potpunosti i dobije epilog na sudu. Njih dvojica su usko sarađivali i sigurno je da Mišković zna sve Bekove tajne - kaže izvor Kurira.Mišković će na saslušanju morati i da objasni koja je tačno njegova uloga u Bekovoj firmi „Vorldfin“, čiji su suvlasnici njegova deca, Ivana i Marko Mišković.Nema ekonomske logike- Istragu zanima zašto je Mišković ustupio deo svojih akcija u „Luci Beograd“, jer tu nema ekonomske logike. Takođe, nije jasno i zašto je Beko kasnije ustupio svoj vlasnički udeo u „C marketu“ - kaže izvor Kurira.Treba podsetiti i da su nekadašnji saradnici danas ljuti protivnici, i to zato što se Beko nije založio za Miškovića prilikom njegovog hapšenja, nego se, prema rečima izvora bliskog vlasniku „Delte“, dodvoravao vlastima. Kako je Kurir već pisao, Mišković nije očekivao da će ga Beko braniti na sva zvona, ali nadao se da će se na bar neki način založiti za njega.Osveta starog druga- Spreman je da mu se za sve ove postupke osveti, sigurno je da će otkriti sve što bi moglo da mu poljulja poziciju, čak po cenu da ugrozi svoju. Mišković smatra da je Beko mnogo uplašen za svoju poziciju jer se njegovo ime pominje u čak četiri sporne privatizacije, pa na sve načine pokušava da se dodvori vlastima da bi izbegao hapšenje. Nije se udostojio ni da ga pozove. Mišković je toliko ljut na njega da čak ne dozvoljava da se njegovo ime pomene u njegovom prisustvu - kaže naš sagovornik.

IstorijatPRIVATIZACIJA „LUKE BEOGRAD“Privatizacija „Luke Beograd“ jedan je od 24 sporna predmeta na koja je ukazala EU, kao i Savet za borbu protiv korupcije. Beko je vlasnik „Luke Beograd“ od 2005. godine, a u međuvremenu je protiv njega, nekadašnjeg ministra privrede Predraga Bubala i direktora Komisije za hartije od vrednosti Milka Štimca podneto čak 17 prijava zbog sumnje da su zloupotrebili položaj prilikom privatizacije. U prijavama saveta na čijem je čelu bila Verica Barać navedeno je da je „Luka“ prodata po dva i po puta nižoj ceni od realne, čime je država oštećena za 21 milion evra.

KlasikaBEKO I MIŠKOVIĆ ĆUTEBiznismen Milan Beko nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjem. Na pitanja koja smo mejlom poslali kompaniji „Delta“ nismo dobili odgovor do zaključenja broja.

Takođe, u štampanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista možete pročitati i sledeće: - Predrag Azdejković: Marija Šerifović nije lezbijka, sve nas je lagala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track