ZLOUPOTREBA: Demokrate falsifikovale potpise, vraćena im lista
Foto: Fonet

Gradska izborna komisija odbila DS

ZLOUPOTREBA: Demokrate falsifikovale potpise, vraćena im lista

Politika -
Od oko 1.700 potpisa na izbornoj listi Demokratske stranke za voždovačke izbore, oko 550 nije važeće; Demokratama komisija dala rok od 48 sati da isprave nepravilnosti

BEOGRAD - Original falsifikata.Demokratskoj stranci u petak je vraćena lista za učešće na izborima na Voždovcu jer je utvrđeno da je 550 od nepunih 1.700 potpisa falsifikovano, saznaje Kurir. Gradska izborna komisija dala je demokratama 48 sati da isprave sve utvrđene nepravilnosti kako bi mogli da se kandiduju za voždovačke izbore.Jedva skupili potpise- Demokrate imaju veliki problem u opštini Voždovac. Za tri nedelje jedva da su skupili nešto više od 1.600 potpisa za kandidaturu. Na kraju se ispostavilo da je trećina predatih potpisa neregularna i da su se ta ista imena već našla na listama nekih drugih stranaka koje su predale listu za voždovačke izvore - kaže izvor Kurira koji je dobro upućen u prilike u Demokratskoj stranci.On dodaje da sama situacija u DS nije nimalo sjajna i da su zabrinuti za rejting, a samim tim i za rezultate koje će ostvariti kada građani Voždovca 15. decembra izađu na birališta.- Situacija u kojoj se stranka našla je nepojmljiva. Za DS je nezamislivo da im je trebalo tri nedelje da sakupe oko 1.700 potpisa, da bi se na kraju ispostavilo da nisu svi validni - kaže naš sagovornik. On dodaje da među članstvom vlada velika apatija i nezadovoljstvo i da je malo onih koji se trude da urade nešto pozitivno u kampanji.Sve veći razdor- Podela među članstvom je sve dublja i to će se direktno odraziti i na izborne rezultate, prvo na Voždovcu, a ako nešto ozbiljno ne učine u međuvremenu, neće bolje proći ni na gradskim izborima u martu.Predsednik Gradskog odbora Beograda DS Balša Božović nije želeo da komentariše naša saznanja. Takođe, niko iz Demokratske stranke nije želeo zvanično da potvrdi našu informaciju, uz obrazloženje da ne daju izjave za Kurir. Inače, listu DS za voždovačke izbore predao je lično Dragan Đilas. Nakon predaje liste Đilas je rekao da ta stranka želi da preuzme odgovornost za upravljanje ovom opštinom.

Goran MandićNE VOLI POLITIČARE, A PODRŽAO DSPredsednik udruženja Građanska alternativa i nosilac liste za odbornike u Opštini Voždovac Ne volimo političare Goran Mandić izjavio je da su odlučili da podrže listu Demokratske stranke i povuku svoju kandidaturu. Međutim, Mandićeve kolege sa izborne liste Ne volimo političare nezadovoljne su ovom odlukom, zbog čega su za danas zakazale protest, koji će predvoditi drugi na listi ovog udruženja Marko Martinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track