BABIĆ: Đilasu Nobel za zaduživanje; ĐILAS: Veću Nobel za ekonomiju
Foto: Nebojša Mandić

Naprednjaci i demokrate čašćavaju se priznanjima

BABIĆ: Đilasu Nobel za zaduživanje; ĐILAS: Veću Nobel za ekonomiju

Politika -
Prepucavanje - Lider DS poručio da gradsko veće treba nagraditi jer su za osam dana spasli Beograd od bankrota, poslanik SNS poručio da Đilasu sledi priznanje za majstorstvo u zaduživanju

BEOGRAD - Nobel se prevrće u grobu!Međusobna prepucavanja na relaciji bivša i sadašnja gradska vlast i dalje se nastavlja, a jučerašnja tema bila je, verovali ili ne, nagrada za Nobela! Naravno, i naprednjaci i demokrate bili su krajnje ironični! Prvi je u napad krenuo lider DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je celo privremeno gradsko veće predložio za Nobelovu nagradu za ekonomiju jer „su uspeli da prestonicu spasu od bankrotstva za svega osam dana“.- Kako će to Beograd da bankrotira a neće Srbija, koja se zadužuje 60 puta više. Treba da ih bude sramota, one koji iz političkih razloga unose paniku među Beograđane - napadao je Đilas.Bez konkurencijeNa ovu Đilasovu opasku odgovorio je šef poslaničkog kluba SNS u parlamentu Srbije Zoran Babić, koji je poručio da je Dragan Đilas toliko zadužio Beograd da u tome nikad i neće imati konkurenciju.- Dragan Đilas je toliko zadužio grad da je to strašno. On je jedini odgovoran za hiperzaduživanje i države i grada. A sad se Vladi spočitava da se zadužuje jer vraća njihove dugove. Ne znam da li postoji Nobelova nagrada za zaduživanje ili nagrada za neodgovorno političko ophođenje. Bez obzira na to da li će ga neko za to predložiti ili ne, siguran sam da će Đilas sigurno takvu nagradu dobiti. Znam da je Dragan Đilas do sada, kad je primao bilo kakve nagrade, za njih morao i da plati. To nije nikakva tajna. Kad bi se davala nagrada za kategoriju zaduživanja, siguran sam da Đilas ne bi morao da plati, tu je bez premca i sigurno će je dobiti za džabe. I ostali naprednjaci su odbacili navode bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa da Beograd nije pred bankrotom i istakli da će zahvaljujući angažovanju naprednjaka to biti sprečeno i u prestonici.Nasleđen problem- Podsećamo Đilasa da je DS bio na vlasti više od deset godina i sve je posledica njihove vladavine, kao i činjenica da je Srbija bila pred bankrotom. Podržavamo politiku koju sprovodi Aleksandar Vučić, koji je javno izneo problem i preduzeo sve mere kako bi sprečio bankrot Srbije kao posledicu nasleđenog problema. Isto ćemo učiniti i za Beograd - navodi se u saopštenju SNS.

Prvi počeo... Dragan Đilas
Prvi počeo... Dragan Đilas

PlagijatorĐILAS I DINKIĆA KANDIDOVAO ZA NOBELALider DS Dragan Đilas, u vreme kad je bio gradonačelnik Beograda, na prozivke da je nerealno što je povećana cena gradskog prevoza, Mlađana Dinkića takođe je predložio za Nobelovu nagradu.- Ukoliko mi ministar Dinkić objasni kako da sa 1,63 odsto nadoknadim povećanje cene goriva od 40 odsto, javno se obavezujem da ću ga predložiti za Nobelovu nagradu iz oblasti ekonomije - rekao je pre nekoliko meseci Đilas.

Siniša MaliDEFICIT ČAK DVE MILIJARDESiniša Mali, predsednik privremenog veća Beograda, izjavio je da su rebalansom predviđeni prihodi od 77 milijardi dinara i deficit 3,5 odsto ili 2,2 milijarde dinara, a nije ugroženo funkcionisanje javnih preduzeća, kao ni socijalna davanja.- Bankrot je sprečen, prevashodno uvođenjem mera štednje, smanjenjem rashoda, ukidanjem nepotrebnih troškova, poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama. Usklađena je dinamika kapitalnih investicija s prihodima u budžetu. Obezbeđena su sva potrebna sredstva za funkcionisanje komunalnih preduzeća zimi, a jedan od prioriteta biće da im se obezbedi dovoljno sredstava za nabavku rezervnih delova, za mazivo i gorivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track