Ambasadoru u SAD za vilu sa bazenom 13.000 dolara mesečno
Foto: Kurir

Kako te bre nije sramota!

Ambasadoru u SAD za vilu sa bazenom 13.000 dolara mesečno

Politika -
Vladimir Petrović, zet Olivera Antića, savetnika Tomislava Nikolića, i prijatelj Vuka Jeremića, smešten u luksuznoj trospratnoj rezidenciji od 520 kvadratnih metara s ogromnim bazenom

BEOGRAD - Zastupa svoje interese.Vladimir Petrović (35), odlazeći ambasador Srbije u SAD, potrošio je samo za stanarinu neverovatnih 624.000 dolara iz državne kase!Kako saznaje Kurir od izvora iz MSP, država Srbija je ovom mlađanom diplomati plaćala luksuznu vilu s bazenom čija mesečna renta košta čak 13.000 dolara.Lafboro roud- Petrović je za svoju rezidenciju izabrao više nego komfornu vilu u elitnom delu Vašingtona, na Lafboro roudu. Vila je na dva sprata, ima čak 520,26 kvadrata i ogroman bazen u dvorištu. Zapravo, to nije dvorište nego pravo imanje - zdanje je smešteno u šumi, na placu od pet ari. Tamo je živeo i brčkao se sa svojom porodicom pune četiri godine, pa vi izračunajte - iz državne kase je taj luksuz plaćen 624.000 dolara. Za taj novac Srbija je mogla da kupi i više nego pristojan stan u Vašingtonu - objašnjava izvor Kurira.Vladimir Petrović priznaje da je kirija preskupa i tvrdi da nije on iznajmio vilu, već MSP i Vlada.

 Prostor za razonodu... U zadnjem delu dvorišta Petrović je uživao u pozamašnom bazenu
Prostor za razonodu... U zadnjem delu dvorišta Petrović je uživao u pozamašnom bazenu

- Posle sukcesije Srbija je izgubila zgradu ambasade u Vašingtonu, koja je pripala Sloveniji, dok je rezidencija potpuno ruinirana. Više puta sam slao dopise MSP i Vladi i predlagao da umesto rentiranja i ambasade, što nas košta oko 15.000 dolara mesečno, i rezidencije država obnovi rezidenciju i (li) kupi nekretninu, makar i na kredit ako nema novca, jer bi nas to dugoročno manje koštalo - priča Petrović, kome je juče bio poslednji radni dan u ambasadi u SAD pošto mu je istekao mandat.- Vlada i MSP su iznajmili rezidenciju, oni su i otkazali zakup. Novom ambasadoru želim zaista mnogo sreće da nađe nešto jeftinije jer, iako je skupo, naša rezidencija je za uslove u Vašingtonu bila povoljna. Grčki ambasador za rezidenciju koja je manja od naše plaća kiriju 35.000 dolara. Ovde je dvosoban stan 4.000 dolara - navodi Petrović i dodaje da je odbio ponudu da po napuštanju ambasadorske funkcije ostane u MSP.Inače, široj javnosti Petrović je postao poznat prvo kao drug bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, za čijeg mandata je i postavljen za srpskog ambasadora u Vašingtonu 2009. godine za platu od 5.000 dolara.Štitio ga tastNedavno je punio novinske stupce i kao zet Olivera Antića, save tnika predsednika Tomislava Nikolića, koji je, navodno, pretio da će biti problema ukoliko Petrović bude povučen .

Najbolji drugovi... Vladimir Petrović sa Vukom Jeremićem, za čijeg mandata je postao ambasador
Najbolji drugovi... Vladimir Petrović sa Vukom Jeremićem, za čijeg mandata je postao ambasador

PutnikNE ŠTEDI NA DNEVNICAMAAmbasador Vladimir Petrović često putuje i, kako tvrde izvori Kurira, obavezno uzima dnevnice.- Često putuje u Njujork, kao i u ostale američke gradove, ali i karipske i južnoameričke države, i za to obavezno uzima dnevnice. Odlazio je često u Njujork, iako imamo Misiju pri UN i ambasadu i svaki put uzimao dnevnice - navodi sagovornik Kurira.

ŠampionGRDILI SMO TOMIĆKU ZBOG KIRIJE, ALI PETROVIĆ JE MNOGO GORIVladimir Petrović premašio je i slučaj Zorice Tomić, doskorašnje ambasadore pri Unesku, kojoj je Srbija plaćala 7.000 evra za rentiranje luksuzno opremljenog stana od 220 kvadratnih metara u elitnom delu francuske prestonice. Posle višemesečnog pisanja medija o toj aferi, Vlada Srbije je odlučila da Zorica Tomić pređe u jeftiniji stan, a Vlada joj je za plaćanje iznajmljenog stana odobrenih 4.500 evra. Petrović je po raskalašnosti premašio ovaj slučaj, iako su cene nekretnina u Vašingtonu daleko niže neog u Parizu.

Živadin JovanovićOSTAO SAM BEZ TEKSTAŽivadin Jovanović, bivši ministar spoljnih poslova SRJ, bio je zgranut takvim ponašanjem.- Nemam reči - bio je kratak Jovanović, koji je kazao da bi o tom slučaju trebalo da govori resorno ministarstvo.

Takođe u vašem omiljenom dnevnom listu, u mnoštvu zanimljivih tekstova možete da pronađete i sledeće:

RADI PROTIV DRŽAVE: Zbog Bačevićeve uredbe gubimo desetine miliona

SUPRUGA SAVINOG BRATA: Neka nose sve kad ga više nema!

SUDIJA RADOMAN: Meni su krimosi dolazili na vrata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track