Najnovije vesti

Poslanici o voždovačkim plakatima i Narodnom pozorištu

Skupština Srbije

Poslanici o voždovačkim plakatima i Narodnom pozorištu

Politika
Poslanica Marija Obradović pozvala nadležne da utvrde ko je naručio, platio i odštampao plakate koji uvode fašizam na mala vrata

BEOGRAD – Na sednici Skupštine, u delu kada poslanici postavljaju pitanja, parlametnarci su se, između ostalog interesovali dokle je stigla istraga u vezi sa predizbornim plakatima na Voždovcu, o situaciji u Narodnom pozorištu u Beogradu, rešavanju problema osoba sa invaliditetom…

O plakatima na Voždvocu

Poslanica SNS Marija Obradović pozvala je nadležne da utvrde ko je naručio, platio i odštampao plakate tokom kampanje za lokalne izbora na Voždovcu koji, kako je ocenila, uvode fašizam na mala vrata.

“Dokle je stigla istraga, da li je pokrenuta istraga o utvrđivanju odgovornih za plakate u lokalnoj kampanji na Voždovcu, koji su najblaže rečeno skladalozni. Plakat poziva na politički progon, na obeležavanje političkih neistomišljenika i to nije način na koji se vodi politička kampanja”, ocenila je Obradovićeva.

Ona je takođe podsetila da je danas Dan osoba sa invaliditetom i ocenila da je potrebno da se rešavaju njihovi problemi. “Njihov položaj je unapređen, ali moramo mnogo više da uradimo”, rekla je ona i podsetila na inicijativu u Skupštini Srbije da se formira posebna rupa poslanika koji bi se bavila problemom tih osoba.

O Narodnom pozorištu

Poslanica DSS Milica Vojić Marković pitala je ministra policije šta će da učini povodom situacije u Narodnom pozorištu u Beogradu jer tu postoje elementi krivičnih dela. Šta će ministar rada da učini povodom mobinga, a ministar kulture šta će da kaže povodom izjave predsednika UO koji je rekao da postoji zastrašivanje i ometanje članova tog odbora u procesu biranja upravnika.

“Sve sednice moraju biti otvorene za javnost i zaposlene, a predsednik Upravno odbora Radoslav Pavlović je držao tajne sednice i one se mogu videti na internetu. On je rekao da postoji zastrašivanje i ometanje članova Upravnog odbora i kandidata za upravnika i pitam Dačića šta će da predzume poovodom izjave Pavlovića”, rekla je Vojić Marković.

Ona je ocenila da je u toku “velika borba između SNS kadrova” i pitala da li je tačno da je na mesto zamenice upravnika imenovana osoba sa višom školom za sportski menadžment, odsek fitnes i da li je to ta osoba koja je sada saradnik u protivpožarnoj zaštiti.

O gnjilanskoj grupi

Poslanika Sašu Dujovića zanimalo je kada će Vrhovni savet sudstva preispitati odluke Apelacionog suda u Beogradu u predmetima u kojima su oslobođeni gnjilanski teroristi, koji su činili zlodela nad srpskim stanovništvom.

On je ministra finansija Lazara Krstića pitao da li je upoznat sa postupkom pred Međunarodnim sudom pravde u Strazburu, po osnovu diskriminacije ratnih veterana Srbije i da su budžetom predviđena sredstva za taj postupak, jer će, kako je ocenio, država morati da isplati više od milijardu evra ratnim veteranima. Dujović je imao pitanje i za predsednika Skupštine Nebojšu Stefanovića - kada će na dnevni red parlamenta doći zakon o boračkoj i invalidskoj zaštiti. Srbija je, dodao je on, jedina država od bivših zemlja SFRJ koja nema uređenu tu oblast.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...