Boris Tadić član savetodavnog borda Unikredit grupe

Finansijski sektor

Boris Tadić član savetodavnog borda Unikredit grupe

Politika -
Tadić će svojim političkim unutrašnjim i međunarodnim iskustvom doprinositi kvalitetu političke dimenzije, saopštio DS. Članovi borda su između ostalih Havijer Solana, Joška Fišer i Aleksandar Kvašnjevski

BEOGRAD - Nekadašnji predsednik Srbije i počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izabran je za člana Međunarodnog savetodavnog borda Unikredit grupe, saopšteno je danas iz DS.

U saopštenju se izražava uverenje da će Tadić svojim političkim znanjem i iskustvom doprinositi diskusijama koje će taj bord imati u svojim redovnim zasedanjima i podseća da je na čelu tog bankarskog i finansijskog servisa Romano Prodi, koji je do skora obavljao funkciju predsednika Evropske komisije i premijera Italije. Članovi tog borda su između ostalih Havijer Solana, Joška Fišer i Aleksandar Kvašnjevski.

Međunarodni savetodavni bord će diskutovati teme relevantne za poslovanje Unikredita na globalnom i međunarodnom nivou, kao i najznačajnija pitanja funkcionisanja i kretanja u ekonomskom i finansijskom sektoru na svim nivoima. Tadić će kao član borda svojim političkim unutrašnjim i međunarodnim iskustvom doprinositi kvalitetu političke dimenzije ovih diskusija i rešavanju ekonomskih i finansijskih pitanja i iz političke perspektive, navodi DS u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja