POTVRĐENO: I Tadić i Pajtić popularniji od njihovog lidera Đilasa!

Nastavlja se sunovrat prvog čoveka DS

POTVRĐENO: I Tadić i Pajtić popularniji od njihovog lidera Đilasa!

Politika -
Najnovije istraživanje jedne agencije na najbolji način prikazalo situaciju u DS: članovi su popularniji od lidera stranke!; Kad bi se njih dvojica udružili, tvrde sagovornici Kurira, mogli bi da sruše prvog čoveka Demokratske stranke

BEOGRAD - Džabe si krečio.Počasni predsednik DS Boris Tadić i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić popularniji su od svog šefa - aktuelnog lidera demokrata Dragana Đilasa! Iako se gotovo nikad ne dešava da je neko od članova popularniji od samog predsednika stranke, Đilas se, prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja, mnogo lošije kotira u narodu od pomenutih saboraca.Prema broju pozitivnih i negativnih ocena, Boris Tadić ima saldo od - 47, Bojan Pajtić - 51, dok prvi čovek demokrata ima nestvarnih - 61! Prema rečima analitičara, i nije teško biti popularniji od Đilasa, jer ga narod ne voli, a kad bi udružili snage, Tadić i Pajtić bi imali velike šanse da sruše aktuelnog lidera.Branko Radun, politički analitičar, kaže da bi Pajtić i Tadić zajedno imali značajnu šansu da ugroze Đilasa, ali da ne veruje da bi to pošlo za rukom svakom od njih posebno.- Da li bi u tome uspeli, zavisi od više faktora: od unutrašnjeg lobiranja, medija, kao i od finansija. Ko uspe da se nametne kao lider koji će uspešnije voditi stranku, taj bi mogao da preuzme partiju. Pajtić ima glasačku mašinu i medije u Vojvodini, ali se ne sme zanemariti da Đilas i dalje ima uticaj na medije. Pri tome je Pajtić igrač koji može da presudi i sledeći put, budući je njegova odluka bila presudna prošli put i pomogla mu da dođe na čelo stranke - kaže Radun.On ocenjuje da Tadić ima određenu popularnost još od kada je bio lider DS i Srbije, kao i Pajtić, koji je lider u Vojvodini i deluje uspešnije od Đilasa, koji je izgubio vlast u Beogradu.

Ćutanje je zlatoPAJTIĆ: NEĆU DA KOMENTARIŠEMU kratkoj poruci zamenik predsednika DS Bojan Pajtić poručio je da ne želi da komentariše pomenuto istraživanje. Komentar nismo uspeli da dobijemo ni od Tadića ni od Đilasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track