Mišković sa tajkunima i moćnicima kreće u obračun sa Vučićem!

PAKLENI SCENARIO: Kurir otkriva zaveru protiv vicepremijera

Mišković sa tajkunima i moćnicima kreće u obračun sa Vučićem!

Politika -
Vlasnik „Delte“ uz pomoć Olivera Antića i Dragana Đilasa pokušava da sruši Vučića i povrati stare političko-ekonomske pozicije. Lider naprednjaka zakazao hitnu sednicu Predsedništva stranke, razmišlja se i o raspisivanju vanrednih izbora

BEOGRAD - Ne bira sredstva.Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“, krenuo je u totalni rat protiv vicepremijera Aleksandra Vučića kako bi mu se osvetio što je završio na optuženičkoj klupi zbog malverzacija u putarskim preduzećima. Rat svim sredstvima- Mišković predvodi sinhronizovani napad na Vučića. Već mesec dana s raznih strana stižu napadi koji treba da kompromituju Vučića. Pod Miškovićevom palicom su mnogi - od njegovog poslovnog partnera i šefa DS Dragana Đilasa do Olivera Antića, savetnika predsednika, i Vladimira Cvijana, koji je maltene javno stao u Miškovićevu odbranu. Mnogim poličarima ne odgovara popularnost Vučića jer su ranije bili sa Miškovićem u kombinaciji. Iznenadićete se kad vidite koga je vlasnik „Delte“ godinama finansirao - na ruke ili preko njihovih firmi, i ko ga je sve branio - priča izvor Kurira.- Proces protiv Miškovića nastavlja se 26. decembra, i on ne bira sredstva kako da obori Vučića i povrati svoje pređašnje političko-ekonomske pozicije - navodi naš sagovornik. Zato je samo Miškovićuspeo da spoji nespojivo: Dragana Đilasa, s kojim je imao čak i zajedničku firmu (dnevni list Pres), Vladimira Cvijana, koji je otvoreno tvrdio da je proces protiv Miškovića "politički" i Antića, po čijem nalogu je, navodno, Mišković razgovarao sa Cvijanom.- Mišković je u ratu protiv Vučića regrutovao i druge tajkune koji su uzimali kredite od više stotina miliona evra, a sada su u blokadi. Sumnja se da su oni te pare izneli iz zemlje, pa prirodno, strahuju da će se i oni uskoro naći u situaciji sličnoj Miškovićevoj.Vanredni izboriAleksandar Vučić je juče rekao da tajkuni koji su procesuirani neće mirno sedeti.- Oni ne veruju u institucije, misle da im je za to kriv Vučić. Preduzimaće sve preko svojih medija, političara, na sve moguće načine pokušavaće da zemlju uvuku u krizu da pokažu da sve može da se vrati na staro. Stavljaće klipove u točkove, postavljati prepreke, ali ni ti tajkuni, ni njihove političke sluge, ni oni mediji koji ih podržavaju i onaj mali deo javnosti koji bi želeo da se sve vrati u taj mulj, ne mogu da nas pobede.Vicepremijer je, inače, za danas zakazao hitnu sednicu Predsedništva SNS, nakon čega će verovatno biti zakazana i vanredna sednica Skupštine stranke, a nije isključeno, dodaje naš izvor, da će na toj sednici tražiti i vanredne parlamentarne izbore. Na pitanje da li će parlamentarni izbori biti raspisani kad i lokalni u Beogradu, Vučić juče nije imao precizan odgovor.- Nadam se da ne.

Inače, premijer Srbije Ivica Dačić danas je izjavio da sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem nije stigao da razgovara o poslednjim dešavanjima, ali da se mora sagledati sve što upućuje na mogućnost sinhronizovane akcije na rušenju Vučića

Tajkun spojio nespojivo... Miroslav Mišković, Dragan Đilas i Oliver Antić zajedno na Vučića
Tajkun spojio nespojivo... Miroslav Mišković, Dragan Đilas i Oliver Antić zajedno na Vučića

Žestok obračun s kriminalomSUPERTAJNI TIM ZA ŠARIĆAVučić je najavio da će građani videti žestok obračun sa kriminalom, završetak istrage o 24 sporne privatizacije. - Biće vrlo interesantno do kraja godine - rekao je Vučić i istakao da veoma brzo očekuje i „konačne rezultate“ u slučaju potrage za narko-bosom Darkom Šarićem:- Oformili smo specijalni tim kojim ja rukovodim - veoma mali, operativan, tajni - i koji je već postigaoz rezultate.

Pročitajte još u KURIRU- Margetić: Dinkić ojado Srbiju za 460 miliona evra!- Dinkić: Tomo, Tuđmanov jurišnik me napada u tvoje ime!- SRAMNO: Škola iz Majdanpeka nije kaznila đake monstrume!- ONLAJN PRODAJA: Narkodileri valjaju drogu i preko interneta!

KURIR POKLANJA: Magazin KUVAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track