Aleksandar Vučić: Cvijan i Antić, ako nešto imaju, neka mi kažu u lice
Foto: Dado Djilas

Lider SNS na predsedništvu poručio

Aleksandar Vučić: Cvijan i Antić, ako nešto imaju, neka mi kažu u lice

Politika -
Naprednjaci doneli odluku o smeni pet direktora javnih preduzuća čijim radom nisu zadovoljni, rekao Aleksandar Vučić; Predsednik SNS zakazao izbornu sednicu Skupštine stranke za 25. januar i najavio smene na lokalu; Vučić: Niko ne može da me posvađa s Tomislavom Nikolićem, a mnogi su hteli

BEOGRAD - Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine stranke 25. januara biti proveren njegov legitimitet, ali i legitimitet drugih funkcionera SNS.- Sigurno da ima ideja da neko drugi vodi SNS, nisam ja glup da to ne vidim. Samo sam tražio da mi kažu koja je njihova platforma - rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva SNS.- Hoćemo da menjamo sastav naših najvažnijih stranačkih organa. To će biti izborna Skupština. Biraćemo i predsednika stranke. Zakazali smo je da bismo proverili moj legitimitet, i svačiji legitimitet - rekao je Vučić. On je rekao da je u redu ako bude bio smenjen, ali na sednici Skupštini stranke, i naglasio da niko ne može da dovede u svađu njega i osnivača stranke, aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića, iako su to, kako je naveo, mnogi pokušali.Dosta je bilo ogovaranja- Dao sam šansu Oliveru Antiću i Vladimiru Cvijanu da mi kažu sve što misle, a ne da me ogovaraju po beogradskim kafanama - rekao nam je Vučić.Prvi potpredsednik Vlade Srbije najavio je i smene stranačkih kadrova na javnih funkcijama.- Odlučili smo da razrešimo dužnosti pet direktora javnih preduzeća, čijim radom nismo zadovoljni. To su direktori koji su više radili za sebe nego za državu, i mi to kao vodeća stranka u Srbiji ne možemo da tolerišemo - rekao je Vučić i dodao da se u SNS niko ne plaši posledica ovakvih odluka. On je rekao i da će se SNS povući iz više lokalnih samouprava gde nije zadovoljan radom vlasti, a i smeniće nekoliko gradonačelnika iz svojih redova.Direktorske plate- Ako ti gradonačelnici ne pristanu na smenjivanje, automatski ćemo ih isključiti iz SNS - bio je kategoričan Vučić.Prema saznanjima Kurira, Aleksandar Vučić nezadovoljan je radom direktora „Koridora Srbije“ Dmitra Đurovića, „Železnica Srbije“ Dragoljuba Simonovića i EPS Aleksandra Obradovića. Vučić je otkrio da se za vanrednu sednica odlučio kad je video izveštaje pojedinih direktora javnih preduzeća.- Ako vidite da direktor nekog javnog preduzeća traži da se izuzme od smanjenja plate za 20 odsto na zarade veće od 100.000 dinara, pa da onda prima 250.000 umesto 304.000 dinara, koliko sad ima, a rezultati su su mu nikakvi, nemamo o čemu više da razgovaramo. Idi, majstore, nađi negde posao gde ćeš biti malo više zahvalan, a država neće morati da te plaća - naveo je Vučić jedan od primera.

Prozvani... Cvijan i Antić
Prozvani... Cvijan i Antić

http://www.youtube.com/watch?v=8JIbIli6SCs

NeobaveštenDAČIĆ: TREBA SVE ISPITATIUpitan da li ima informacija o sinhronizovanom napadu na Vučića koji predvodi Miroslav Mišković, premijer Ivica Dačić juče je za Kurir odgovorio:- Bio sam u Briselu, nisam stigao da pričam s Vučićem. Treba sagledati sve ono što može da upućuje na to - rekao je Dačić.

Manji od makovog zrnaANTIĆ I CVIJAN SE PRAVDALIKako Kurir saznaje, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić i Vladimir Cvijan na sednici Predsedništva pokušavali su da se izvuku iz sosa i pravdali se da im je sve podmetnuto.- Nisu imali argumente, bili su manji od makovog zrna. Na kraju su glasali za sve odluke - otkriva izvor Kurira.

Rezultati VUČIĆ ZADOVOLJAN ISTORIJSKIM REJTINGOM Aleksandar Vučić nije juče krio zadovoljstvo uspešnim radom stranke, pa je poručio:- Jedina smo stranka u novijoj srpskoj istoriji koja godinu dana drži rejting veći od 40 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track