Mirović: Vojvodina je ponižena, jedini izlaz su vanredni izbori!
Foto: Dado Djilas

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave

Mirović: Vojvodina je ponižena, jedini izlaz su vanredni izbori!

Politika -
Vojvodina je ponižena zato što je bilo krajnje neodgovorno da se donose akti koji će APV uvesti u politički procep iz kojeg može i mora da se izvuče samo vanrednim izborima, istakao je Mirović

NOVI SAD - Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave i potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da je Vojvodina ponižena donošenjem Statuta koji nije u skladu sa Ustavom i istakao da iz političkog procepa pokrajina može i mora da se izvuče samo vanrednim izborima.

Odluka Ustavnog suda Srbije jasno pokazuje da Ustav nije poštovan prilikom izrade Statuta AP Vojvodine a "odgovornost leži na tvorcima koji su znali, ili su morali znati da ulaze u ozbiljnu političku avanturu koja najviše šteti samoj pokrajini", rekao je Mirović.

"Vojvodina je ponižena zato što je bilo krajnje neodgovorno, a USS je to utvrdio, da se donose akti koji će APV uvesti u politički procep iz kojeg može i mora da se izvuče samo vanrednim izborima", istakao je on i ocenio da je donošenje neustavnog Statuta neka vrsta nezakonitog postupanja, za koju mora mora biti utvrđena odgovornost.

"Ta odgovornost se utvrđuje vraćanjem mandata građanima, koji će reći na izborima šta misle o postupcima vlasti koje su dovele do neustavnih okvira, ali i svim drugim postupcima, kao i o istini koja se otkriva o Vojvodini", poručio je Mirović objasnivši da su to istine o pokrajinskim fondovima, njenim resursima i sadašnjoj ekonomskoj poziciji.

Mirović smatra da, posle te odluke US S, pokrajinski izbori trebalo bi da budu "jedini očekivani ishod" i dodao da je ovo prilika da izbori za vojvođanski parlament budu raspisani zajedno sa lokalnim izborima u Beogradu.

Na pitanje veruje li da će vojvođanski izbori biti održani zajedno sa beogradskim, on je odgovorio "biće to duga, iscrpljujuća borba, u koju smo ušli sa veoma jasnim, jezgrovitim političkim stavovima, ali verujem da ćemo na kraju izaći kao pobednici".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja