Stefanović: Zapošljavanje mora da bude prioritet svake vlasti!
Foto: Zorana Jeftić

Potpredsednik Srpske napredne stranke

Stefanović: Zapošljavanje mora da bude prioritet svake vlasti!

Politika -
Zapošljavanje mora da bude prioritet svake vlasti. Moramo da počnemo da smanjujemo ogromnu nezaposlenost, koja je zadesila Srbiju i koja je narasla na 26,9 odsto, poručio je Stefanović

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da zapošljavanje mora da bude prioritet svake vlasti, pa i voždovačke, i poručio da se SNS zalaže za decentralizaciju Beograda i veće nadležnosti opština.

Stefanović je građanima Voždovca na Dušanovcu rekao da je zapošljavanje, pogotovo u smislu stimulansa zapošljavanja mladih ljudi, jedna od važnijih stvari, a kojem gradske vlasti nisu u prethodnih pet godina posvećivale dovoljno pažnje.

"Zapošljavanje mora da bude prioritet svake vlasti. Moramo da počnemo da smanjujemo ogromnu nezaposlenost, koja je zadesila Srbiju i koja je narasla na 26,9 odsto", poručio je Stefanović.

On je ocenio da se to može učiniti tako što će se nalaziti nove šanse i što će grad Beograd i njegove opštine sa većim nadležnostima, koje planira SNS, postati motor razvoja ne samo Beograda već čitave Srbije.Beograd kao glavni grad, dodao je Stefanović, mora da ima mnogo više gradilišta, da se više razvija, da se spusti na reke i da privuče investitore koji će ulaganjem razvijati grad.Prema njegovim rečima, razvoj će omogućiti i to da ljudi više ne brinu o komunalnoj strukturi, već da se takmiče sa drugim uspešnim opštinama u manjoj nezaposlenosti i što većem broju radnih mesta.

"Hoćemo decentralizaciju Beograda, da opštine dobiju neuporedivo veće nadležnosti nego što ih imaju do sada", rekao je Stefanović.

On je naveo da bi novac trebalo da se ulaže u ljude, a ne da stiže samo do lokalnih samouprava, lokalnih funkcionera, već do građana.

"Poenta je da se novac investira u ljude, da osete da od toga imaju nešto, i da se bolje živi. To je nešto što mi obećavamo", poručio je potpredsednik SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track