Nikolić: Cvijanova kandidatura političko samoubistvo
Foto: Nebojša Mandić

Potez političkog diletanta

Nikolić: Cvijanova kandidatura političko samoubistvo

Politika -
Predsednik IO SNS iznenađen je ovom kandidaturom jer je Cvijan na sednici Predsedništva "bio manji od makovog zrna i izvinjavao se i shvatio gde je pogrešio"

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić ocenio je danas da je kandidatura Vladimira Cvijana za predsednika stranke političko samoubistvo jer, kako kaže, predsednika te stranke Aleksandra Vučića u ovom trenutku niko ne može da porazi na stranačkim izborima.

Nikolić je rekao da Izvršni odbor SNS u toku dana predaje izveštaj predsedniku stranke o radu lokalnih funkcionera i direktora javnih preduzeća čijim radom nisu zadovoljni i da će se do kraja nedelje znati sva imena. On je dodao da će prethodno sa svima biti obavljeni razgovori. "To su naši ljudi, naši članovi i koliko god su se loše pokazali treba da zadržimo fer i korektan odnos, jer stranka i dalje računa na njih. Samo se pomeraju sa funkcija koje su obavljali, jer se pokazalo da može bolje", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je bilo dosta nedomaćinskog odnosa i da se stekao utisak da su se mnogi od njih samo prilagodili postojećem sistemu, a da nisu dali maksimom od sebe da se sistem promeni. "Predsednik stranke je slao jasnu poruku da u Srbiji mora nešto da se promeni, da mora da se učni korak napred", rekao je Nikolić.

Upitan da li je bio iznenađen kandidaturom Vladimira Cvijana za predsednika stranke, on je rekao da jeste iznenađen i da je Cvijan na sednici Predsedništva na kojoj se pokrenulo i pitanje njegove smene, "bio manji od makovog zrna i izvinjavao se i shvatio gde je pogrešio".

"Nisam očekivao da će da uđe u ovakvu vrstu političke borbe. Njegova kandidatura mi liči na potez političkog diletanta, jer Aleksandra Vučića u ovom trenutku niko ne može da porazi na unutar stranačkim izborima", rekao je Nikolić.On je kazao da predsednika stranke kakav je Vučić, može svaka stranka da poželi, jer je reč, kako kaže, o najpopularnijem čovek u Srbiji sa jasnim rezultatima, čoveku na koga je ponosno članstvo."Kandidovati se protiv njega znači izvršiti političko samubistvo", rekao je Nikolić.

Predsednik IO SNS kaže da zbog toga smatra da se Cvijan nije kandidovao zato što želi da pobedi, jer shvata da ne može da pobedi, već da nanese štetu stranci, jer je instrusan da to učini."Instruisan je od ljudi kojima ne odgovara to što se u Srbiji dešava u poslednjih dve godine, koji bi želeli da se Srbija vrati dve godine unazad," rekao je Nikolić.

Nikolić je uveren da će Cvijanova najava za kandidaturu ostati neostvarena želja, budući da mu je za kandidaturu potrebna podrška 15 opštinskih odbora koju on, po Nikolićevoj tvrdnji, nema.Govoreći o promeni vlasti u Kragujevcu Nikolić je naglasio da SNS ima stalne kontakte sa svim strankama koje su u opoziciji i dodao da u narednom periodu računaju da će ostvaritri saradnju i sa strankama sa kojima su u koaliciji i na republičkom nivou.

"Postoji koalicioni dogovor koji nas navodi da jedni sa drugima ostvarujemo saradnju i na lokalnom nivou. Nešto u Kragujevcu mora da se promeni. Mislim da će nova koalicija koja bude formirana oko SNS da učini taj korak napred", rekao je Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=YVp5WviPdqw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track