KOŠTUNICA: Vlast se samo bavi EU, a zanemaruje sve drugo!
Foto: Fonet

Lokalni izbori na Voždovcu

KOŠTUNICA: Vlast se samo bavi EU, a zanemaruje sve drugo!

Politika -
Kako smatra koštunica, lokalni izbori na Voždovcu su prilika da se promeni situacija na toj beogradskoj opštini kao što će to biti i predstojeći izbori u Beogradu

BEOGRAD- Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je danas da je aktuelna vlast usresređena samo na jedno pitanje - evropske integracije Srbije, a zanemaruje sve drugo što ne može da ne pogodi, kako celu zemlju, tako i Voždovac.

Koštunica je na završnoj konvenciji DSS - a za lokalne izbore na Voždovcu rekao da se aktuelna vlast, i pored privrednih problema i nerešenog pitanja Kosova i Metohije, ipak potpuno usresredila samo na jedno pitanje - kako da započne pregovore sa EU.

"Prethodna vlada se bavila kandidaturom, ova se bavi datumom i jedino pitanje kojim se bavi je pitanje kada će se pridružiti EU, iako je pravo pitanje kako će se razvijati privreda", rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi u teškoj situaciji i propada, što pogađa svaku opštinu među kojima je i Voždovac "koji nije ostrvo za sebe".

Koštunica je rekao i da se, u prethodnom periodu, na Voždovcu stvari nisu menjale, da nijedan park nije uređen, nijedan Kulturni centar izgrađen, da nema galerija i bioskopa.

"Demokratska stranka Srbije ne može da ne postavi pitanje zašto je to tako, a tako je jer je prethodna vlast u Beogradu bila centralizovana i bilo je manje izdvajanja za opštine u kojima nije na vlasti", rekao je Koštunica.

Kako smatra, lokalni izbori na Voždovcu su prilika da se promeni situacija na toj beogradskoj opštini kao što će to biti i predstojeći izbori u Beogradu.

Za DSS, dodao je Koštunica, Voždovac je uvek bio važan zbog čega se ta stranka uvek zalagala da podavalski deo Voždovca bude posebna opština.

Lider DSS tvrdi da ta stranka na izbore 15. decembra izlazi sa konkretnim programom i da je glas za DSS siguran.

On je rekao i da je DS S u kampanji za izbore na Voždovcu želeo da čuje glas naroda i da snimi sve probleme Voždovca kojima se nije obraćao "sa paušalnim obećanjima".

"Ima previše problema koji tište građane Vodždovca, a koji nisu primereni 21. veku, kao što je nedostatak kanalizacije i vodovoda u podavalskim naseljima", rekao je Koštunica.

Koštunica i kandidati za odbornike na opštini Voždovac koji su, takođe, prisustvovali skupu, pozvali su Voždovčane da u nedelju izađu na birališta i podrže DS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja