ĐAVOLJI ADVOKAT: Cvijan pretio sudiji i tražio da oslobodi dilera droge
Foto: Marina Lopičić

Prljavi poslovi funkcionera naprednjaka

ĐAVOLJI ADVOKAT: Cvijan pretio sudiji i tražio da oslobodi dilera droge

Politika -
„Pravedno“ Vladimiru Mesaroviću poslanik SNS poručio da bi majka mogla da mu se nađe u gorem položaju ako on ne ukine pritvor njegovom klijentu

BEOGRAD - Sramota.Poslanik SNS Vladimir Cvijan pretio je sudiji Višeg suda u Beogradu kako bi on ukinuo pritvor njegovom klijentu optuženom za šverc kokaina.Cvijan je u novembru 2012. godine, u dva navrata, na sudiju Vladimira Mesarovića, inače sina Nate Mesarović, vršio pritisak da bi izdejstvovao ukidanje pritvora svom klijentu Ivanu Pavloviću zvanom Iker. Cvijan je tada, kad je počela smena Nate Mesarović sa čela Vrhovnog kasacionog suda, rekao Mesaroviću da bi njegova majka mogla da se nađe u mnogo težem položaju od onog u kom jeste ako on ne bude ukinuo pritvor njegovom klijentu!Poruka uz vizitkartu- Saradnik sudije Vladimira Mesarovića je 28. novembra 2012, objašnjavajući razlog kašnjenja početka glavnog pretresa više od pola sata, rekao da je prisustvovao veoma ružnom događaju - u kabinet sudije Mesarovića ušao je advokat Aleksandar Stanimirović i rekao da dolazi po zameničkom punomoćju advokata Vladimira Cvijana, jednog od branilaca Pavlovića, te da pritvor u ovom predmetu predugo traje, da ga treba ukinuti, zameniti blažom merom „narukvicom“... Sudiji je predao i vizitkartu Cvijana uz napomenu da mu se javi ako je nešto potrebno a posebno je istakao da će njegova majka Nata uskoro biti razrešena dužnosti predsednice VSS, ali da to sudija ne zameri jer je reč o političkoj odluci - tvrdi izvor Kurira i dodaje:- Sledećeg dana Cvijan je u zgradi Specijalnog suda zameniku javnog tužioca rekao da je advokat Stanimirović preneo njegovu poruku sudiji Mesaroviću - da mu, ako želi, može ljudski i bezbednosno pomoći... te da je njegov branjenik, okrivljeni Pavlović, rođak nekoga iz „vrha“, ali i da on, Cvijan, ima zadatak da smeni sudiju Mesarovića i njegovu majku Natu i da on to može da uradi uz medijski „džumbus“.Zloupotreba položajaO ovom slučaju je govorila i Snežana Malović, članica Predsedništva DS i bivša ministarka pravde, a DS je zbog toga protiv Cvijana podneo krivičnu prijavu za ometanje pravde.- Cvijan je zloupotrebio položaj, kako narodnog poslanika tako i Odbora za ustavna pitanja, pokušavajući da svojim postupcima izdejstvuje puštanje iz pritvora čoveka koji je optužen za zločinačko udruživanje, takoreći za trgovinu drogom, u postupku koji se tiče organizovanog kriminala. Da li Cvijan može sada da ostane na čelu Odbora za zakonodavna pitanja? - upitala ja Malovićeva.

Mesarović SAČINIO SAM SLUŽBENU BELEŠKUSudija Vladimir Mesarović rekao je tada da je o incidentu sa Cvijanom sačinio službenu belešku, koju je dostavio predsedniku suda.- Nikome se nisam posebno obraćao, već sam samo napravio službenu belešku, koju sam dostavio predsedniku suda, a postoji i zapisnik s glavnog pretresa koji sam sačinio kao predsednik sudskog veća. Sud i tužilaštvo su tražili predmet na uvid - rekao je Mesarović.

OriginalnoCVIJAN: BESMISLICAVladimir Cvijan juče nije želeo da komentariše ovaj slučaj. Upitan da objasni ovaj svoj postupak, on nam je u SMS odgovorio da „za to pitamo Vučića“. Odgovore na pitanja u vezi sa ovom aferom Cvijan ni ranije nije davao, već je uvek govorio da neće da komentariše te „besmislene izjave“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track