DAČIĆ: Vanredni izbori nisu aktuelna tema!
Foto: KURIR

U utorak sednica vlade otovrena za javnost

DAČIĆ: Vanredni izbori nisu aktuelna tema!

Politika -
Onaj ko misli da treba da se ide na izbore trebalo bi da kaže šta je loše uradila ova vlada i u čemu je ona prepreka daljim reformama", kazao je Dačić

APATIN - Premijer i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da vanredni prarlamentari izborni nisu aktuelna tema o kojoj se trenutno razgovara, već su to rezultati rada ove vlade Srbije, a oni su, ako je rekao, ogromni.

"Onaj ko misli da treba da se ide na izbore trebalo bi da kaže šta je loše uradila ova vlada i u čemu je ona prepreka daljim reformama", kazao je Dačić novinarima posle polaganja kamena temeljca za novu tekstlnu fabriku "Fleš Srb" u Apatinu.

Dačić je ocenio da republička vlada na čijem je čelu ne samo da nije prepreka, već je "nosilac reformi u Srbiji i ostvarila je najveći rezultat u istoriji Srbije".Napominjući da on i predsednik SNS Aleksandar Vučić nisu razgovarali o izborima, Dačić je dodao da su izbori uvek mogući ukoliko bude problema u funkcionisanju koalicije i ako u društvu postoji takvo mišljenje građana koje je drugačije od vladinog.

Vanredni parlametarni izbori su mogući i ako postoji politička odluka da je vreme za njih, rekao je Dačić i objasnio da društvene okolnosti i situacija u kojoj se nalazi Srbija ne ostavljaju mnogo prostora za određivanje "kada je to slobodno vreme da bismo išli na izbore".

Dačić je rekao da "niko ovde nije protiv izbora, ja i lično da sam protiv izbora, ne mogu da ih sprečim".On je dodao da je sagalsan s Vučićevom ocenom o tome da su državni interesi i Srbija iznad svega i naglasoo da je to u ovom trenutku prioritet za našu zemlju.

Premijer je napomenuo da će u utorak biti održana sednica Vlade Srbije otvorena za javnost povodom početka pregovora naše zemlje sa Evropskom unijom.

"To je veliki dan za Srbiju, iako većina političkih stranaka olako prelazi preko toga, jer im je lakše da govore o održavanju izbora", rekao je Dačić, ocenivši da političke stranke na taj način žele da sugerišu da Vlada Srbije ne radi dobro.

Dačić je napomeno da uvek može bolje da se radi, ali je ponovio da je aktelna republička vlada postigla najbolje rezulati u istoriji Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track