Miškovićevi tajni agenti: Đilas i Cvijan na misiji da ocrne Srbiju u svetu
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

Lider DS i odmetnuti naprednjak u službi tajkuna

Miškovićevi tajni agenti: Đilas i Cvijan na misiji da ocrne Srbiju u svetu

Politika -
Vlasnik "Delte" prvo angažovao "Podestu" da lobira za njega po svetu. Istim stopama krenuli i prvi čovek DS i član Predsedništva SNS

BEOGRAD - Miškov plan!Istupanje Vladimira Cvijana nije nimalo naivno i deo je vešto smišljenog scenarija, kako bi se diskreditovala Vlada i Aleksandar Vučić!Politički progonIako po svoj prilici Cvijanove reči u Srbiji malo ko shvata ozbiljno, ne bi se moglo reći da je tako i van granica. Naime, kad se neko kod uglednih ljudi u svetu predstavi kao član predsedništva najmoćnije stranke, potom kao poslanik, ali i predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe, njegovi stavovi i te kako imaju težinu!Uz to, po svoj prilici, iza svega se krije plan vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića da se njegova sudbina u svetu prikaže kao politički progon koji sprovodi Aleksandar Vučić! Cvijan je kao njegov izaslanik izabran upravo zbog stranaca, jer je formalno nosilac važnih funkcija.Kad se činjenice poređaju hronološki, ne treba mnogo mudrosti da se sve kockice slože. Naime, Mišković je početkom godine, za honorar od 20 miliona evra, angažovao čuvenu američku lobi grupu „Podesta“, koja je na najvažnije adrese u SAD i EU poslala pismo u kojem Vladu Srbije optužuje za politički progon i nepostojanje pravne države.Ubrzo posle toga u Njujork tajmsu pojavio se tekst u kojem je Mišković predstavljen kao žrtveni jarac. U isto vreme lider DS Dragan Đilas, koji je, kao što je poznato, imao zajedničke poslove s Miškovićem, počinje da menja kurs! Đilas kreće da oštro napada Vučića, nazivajući ga diktatorom i optužujući ga za politička hapšenja.Cvijan posle ĐilasaPotom, koristeći iste rečenice, nastupa Cvijan, koji iznosi teške optužbe na račun Vučića koga opisuje kao „diktatora koji želi da se politički obračuna tako što namešta hapšenja“.Analitičar Branko Radun ističe da je hajka koja se vodi protiv Vlade vešto smišljen plan.- Cvijan je samo oruđe i marioneta da se napadne Vučić, i to pre svega u međunarodnim krugovima. Tajkuni su vešto izabrali slabu kariku SNS koji ima i te kako važne funkcije.I Dragomir Anđelković se slaže da to što je Mišković izabrao baš Cvijana nije nimalo slučajno.- Na Zapadu ne znaju ko je on, već samo koje su mu funkcije. A one nisu beznačajne. Kada neko ko je predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe kaže da je Mišković žrtva diktata Aleksandra Vučića, to nije naivno. Njegovi istupi u inostranstvu mogu imati dalekosežne posledice za državu. Kada neko kao što je Mišković uloži milione u svoju odbranu nije nimalo lud, već vešto planira svaki svoj potez.

TurnejaPRVO AMBASADA, A SADA LONDONPre tri dana Cvijan je saopštio da putuje u London, odakle se Mišković onomad vratio da bi, kako je rekao, da „sa ozbiljnim ljudima porazgovara o političkoj situaciji u Srbiji“:- Mediji su zatvoreni, sva vlast je u rukama jednog čoveka, Aleksandra Vučića - rekao je Cvijan.Nekoliko dana pre toga na Tviteru se pohvalio da je u Ambasadi SAD, gde je pričao o pravoj slici Srbije.

Isti modelPodestaNacionalistički nastrojeni političari koji su uhapsili Miškovića i stavili ga u pritvor po sovjetskom modelu iskoristili su ga kao žrtvenog jarca da bi sebi podigli popularnost. To su uradili podstičući bes u narodu zbog njegovog bogatstva, demonizujući ga i osuđujući u medijima koji su pod kontrolom države, optužujući ga za lošu ekonomiju i produžavajući mu pritvor bez razumnog razloga.Vladimir CvijanOptužnica protiv Miroslava Miškovića je neosnovana. Srbija klizi u diktaturu Aleksandra Vučića i vraća se u devedesete. Mediji su zatvoreni, pravosuđe je zloupotrebljeno, sva vlast je u Vučićevim rukama. Predstavlja se kao nazovi glavni borac protiv korupcije, a zloupotrebljava zakon, namešta afere. Sednice predsedništva stranke pretvaraju se u pravljenje „biltena“ u kojem se navodi ko će biti uhapšen.Dragan ĐilasU Srbiju se uvodi diktatura, stvaraju se uslovi da jedan čovek ima svu vlast - Aleksandar Vučić, a da drugi ne smeju da iznesu ni svoje mišljenje, i jasno je ko je odgovoran za sve što se dešava. Preko svojih medija nabrutalnije napada sve koji se suprotstavljaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track