SAUČESNICI: Veljin savetnik brani Miroslava Miškovića!
Foto: Dado Djilas

Skandalozno: Savetnik Ministra na strani tajkuna

SAUČESNICI: Veljin savetnik brani Miroslava Miškovića!

Politika -
Slobodan Jovanović tokom istrage protiv vlasnika „Delte“ tvrdio da Mišković nije kršio zakon u privatizaciji putarskih preduzeća

BEOGRAD - Optužen, a žuri na otvaranje Koridora 11.Slobodan Jovanović, specijalni savetnik ministra građevine Velimira Ilića, u istrazi privatizacije putarskih preduzeća navodno je branio Miroslava Miškovića i tvrdio da je vlasnik „Delta holdinga“ sve radio po zakonu! Jovanović, koji je akter nekoliko afera, tokom istrage je saslušan kao svedok jer je u vreme sporne privatizacije bio direktor „Preduzeća za puteve Beograd“.Pravdao Miška- Jovanović je tokom saslušanja potvrdio da je upoznao Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, i to preko vlasnika „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića. U svom iskazu branio je Miškovića i tvrdio da nikakvih nezakonitosti u postupku privatizacije nije bilo, kao i da je to bio dobar potez za državno preduzeće - kaže izvor Kurira.Osim što je branio Miškovića, interesantno je da je specijalni savetnik u Ministarstvu za urbanizam i građevinu i sam optužen u dva sudska postupka zbog malverzacija u gradnji puteva.- Jovanović je juče došao na pripremno ročište, koje se održava pred Specijalnim sudom, zbog sumnje da je sa još 16 optuženih učestvovao u zloupotrebama tokom izgradnje i održavanja puteva, kojima je država oštećena za oko 300 miliona dinara. Međutim, čim je stigao u sud, zamolio je sudiju da ga pusti da izađe jer je u podne, kao predstavnik Ministarstva, morao da prisustvuje otvaranju Koridora 11 kod Obrenovca - otkriva izvor Kurira iz suda.Iz suda u LjigKako navodi, akter brojnih afera uspeo je da ubedi sudiju da je njegovo prisustvo na tom događaju „državni interes“.- Rekao je da je to događaj na koji dolazi ceo državni vrh, kao i kineski partneri - kaže izvor Kurira iz suda.Kako navodi, ni tužilaštvo se nije protivilo ovom neobičnom zahtevu optuženog, pa je Jovanović pravo iz sudnice otišao na otvaranje Koridora 11.

Putarska mafijaJOVANOVIĆ OPTUŽEN ZA PRANJE NOVCASlobodan Jovanović, prema nezvaničnim informacijama, u dosadašnjem toku postupka, kojim je obuhvaćen i bivši direktor „Puteva Srbije“ Branko Jocić i još 15 ljudi koji se terete da su malverzacijama tokom izgradnje puteva oštetili budžet za više od 300 miliona dinara, negirao je navode optužnice. Tužilaštvo ih tereti da su od 2005. do 2008. godine, prilikom izgradnje puta Požarevac-Kostolac, izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track