KOSTIĆ: Formiranje Zajednice srpskih opština odmah posle sastanka u Briselu

Statut ZSO na razmatranju

KOSTIĆ: Formiranje Zajednice srpskih opština odmah posle sastanka u Briselu

Politika -
Kostić je kazao da se čeka da u Briselu bude prihvaćen Statut ZSO bez koga ta institucija ne može da bude osnovana

GRAČANICA - Direktor Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić izjavio je danas da će četiri srpske opštine na severu Kosova biti konstituisane posle naredne runde dijaloga u Briselu. Kostić je rekao da ostaje još i da se konstituišu opštine Klokot i Parteš na Kosovu u kojima je pobedila Građanska inicijativa "Srpska", koju podržava Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, nakon konstituisanja opština sa srskom većinom novoizabrane lokalne vlasti trebalo bi odmah da počnu sa rešenjem problema građana u svojim sredinama. Upitan kada će biti osnovana Zajednica srpskih opština (ZSO), Kostić je kazao da se čeka da u Briselu bude prihvaćen Statut ZSO bez koga ta institucija ne može da bude osnovana.

Upitan da li će predstavnici "Srpske" tamo gde nemaju većinu praviti koalicije i sa partijama kosovskih Albanaca, Kostić je rekao da je stav njegove izborne liste da su odbornici vlasnici mandata jer su ih građani birali po imenu i prezimenu.

"Za nas su odbornici prihvatljivi bez obzira na to iz koje političke opcije dolaze i koje su nacionalnosti. Mi ljude ne delimo po političkoj opciji kao ni po nacionalnoj pripadnosti. Mi ljude delimo na poštene i one druge. Na sposobne, uspešne i one druge. Smatramo da, ako su ti ljudi dobili taj broj glasova, da su pošteni, ugledni u svojim sredinama i da su zaslužili poverenje svojih glasača", kazao je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja