Vučić: Ćuruviju je ubila država! Ubice su žive!
Foto: Zorana Jeftić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije

Vučić: Ćuruviju je ubila država! Ubice su žive!

Politika -
Imali smo vlast koja je mislila da je političke probleme moguće rešavati ubijanjem neistomišljenika, rekao Vučić

BEOGRAD - Napredak u istrazi.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju veče da iza likvidacije Slavka Ćuruvije stoji država i da će se to uskoro dokazati!

Od laži se ne živi- Imali smo vlast koja je mislila da je političke probleme moguće rešavati ubijanjem neistomišljenika - rekao je Vučić i iskreno dodao da je i sam bio deo vlasti, ali da sa slučajem Ćuruvija nema nikakve veze, niti je bilo šta o tome znao.Prvi potpredsednik Vlade je rekao i da su ubice poznatog novinara žive i konstatovao da je bio potreban veliki pritisak na državne organe da bi se došlo do činjenica vezanih za likvidaciju Slavka Ćuruvije.

- Važno je da pravda dođe po svoje, jer se od laži ne živi. Epilog ovog slučaja videćete u danima koji dolaze. Moja politička sudbina je mala stvar koliko je značajno razrešenje ovog slučaja. Ima mnogo strašnih stvari s kojima ćemo morati da se suočimo, kao na primer ubistva Srba u kafiću „Panda“ na Kosovu i Metohiji 1998. godine, za koja nema dokaza da su ga izvršili Albanci, kako se verovalo - kazao je Vučić.Govoreći o slučaju Miroslava Miškovića, rekao je da se „dešavaju neke čudne stvari“ i da bi za njega bilo lakše da se tim slučajem nikad nije ni bavio, navodeći da postoji medijski pritisak i da se vodi kampanja s ciljem da se on prikaže kao diktator, a Mišković kao „skroman čovek s jednim sakoom koji uredno plaća porez“.

- Čovek kome je porez svetinja funkcioniše preko firme na Kipru?! - konstatovao je Vučić, ističući da je najvažnije da sud da konačnu reč u slučaju Miroslava Miškovića.Govoreći o suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, Vučić je rekao da su u policijskoj akciji „Grom“ uhapšeni najbliži saradnici novobeogradskog, rakovačkog i voždovačkog klana i da je uhapšeno „13 velikih i značajnih imena“, kojima je određen pritvor, i da je tako država Srbija prvi put pokazala da se ne plaši onih koji su najmoćniji. Vučić je takođe poručio građanima Srbije da „ne mogu da pronađu ozbiljniju adresu narko-dilera na koju država nije zakucala“.Pakao za kriminalce- Za njih je u pravom smislu reči počeo pakao. Svaki dan će im proći u strahu, a biće uhvaćeni - poručio je lider SNS, a o godini koja nas čeka kaže:- Prvih šest meseci će biti veoma teški. Reforma javnog sektora će biti teška, ali već krajem godine ljudi u Srbiji će osetiti da može da se živi bolje.Vučić je istakao da su najvažniji zadaci Vlade Srbije u 2014. poreska reforma i sveobuhvatne ekonomske reforme radi stvaranja boljih uslova za poslovanje. Takođe, biće doneti novi zakoni o stečaju i privatizaciji, a Zakon o radu biće izmenjen.Srbija u EU 2020.Prvi potpredsednik Vlade je konstatovao da, ukoliko reforme budu uspešno sprovedene, Srbija može postati članica Evropske unije već 2020. godine.- To je težak ali ostvariv zadatak, i to bi bio ogroman uspeh za Srbiju, ali to zavisi od nas i našeg rada - kazao je Vučić.Vučić je takođe izrazio nadu da će se možda već u martu 2014. konkretizovati poslovna saradnja između „Mercedesa“ i „Ikarbusa“ i najavio više od tri milijarde evra investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u „Beograd na vodi“, koji je ocenio kao projekat od ogromne važnosti za celu Srbiju, a povodom čega bi sastanak sa investitorima iz UAE trebalo da bude 12. januara u Beogradu.

Mišković kaže da mu je porez svetinja, a radi preko firme na Kipru
Mišković kaže da mu je porez svetinja, a radi preko firme na Kipru

Vlast ga ubila... Slavko Ćuruvija
Vlast ga ubila... Slavko Ćuruvija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track