Mihajlovićeva: Pajtić treba da se stidi jer urušava Vojvodinu i siromaši građane
Foto: Dado Djilas

Traži nove izbore u pokrajini

Mihajlovićeva: Pajtić treba da se stidi jer urušava Vojvodinu i siromaši građane

Politika -
U Vojvodini vlast treba da se menja, jer rašomonijada nije samo oko statuta već u političkom, ekonomskom i socijalnom životu te regije, ocenila je ministarka energetike

NOVI SAD - Ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da sa aktuelnom pokrajinskom vladom, koju predvodi Bojan Pajtić, nema napretka ni dogovora i dodala da bi vlast u Vojvodini trebalo da bude promenjena na novim izborima.

“U Vojvodini vlast treba da se menja, jer rašomonijada nije samo oko statuta već u političkom, ekonomskom i socijalnom životu te regije”, ocenila je ona, naglasivši da s Pajtićevom vladom nema napretka niti ima, kako je navela, još važnijeg – razgovora i dogovora.

Zbog pokušaja da dominira u DS-u, taj čovek (Pajtić) zbog načina na koji radi, loših odluka i rezultata kojih treba da se stidi, urušava Vojvodinu i siromaši građane Vojvodine”, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da je za pokrajinu veoma važno uložiti mnogo više energije u izgradnju dobrih odnosa među svim građanima, nacijama, veroispovestima i uz toleranciju svih različitosti.

“Mislim da ovakav DS ne može biti lider i da treba da uloži dodatni napor da se sve te vrednosti sačuvaju i unapređuju”, ističe Mihajlovićeva i dodaje da bi demokrate “upravo saglašavanjem s potrebom novih pokrajinskih izbora, pokazali svoju demokratičnost i patriotizam”.

Povodom različitih stavova SNS i SPS u vezi sa vanrednim republičkim izborima, Zorana Mihajlović je kazala da danas svi osim SPS-a žele izbore i vodeće stranke opozicije i one koje su na ivici cenzusa, tako da se “praktično stvara konsenzus” o potrebi još jedne provere poverenja građana.

Potpredsednica SNS-a je napomenula da je demokratski da se napravi preliminarni dogovor o tome i dodala da će odluka o izborima biti stvar takvog dogovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track