Dačić: Srbiji je pre svega potreban ekonomski razvoj mir i stabilnost!
Foto: Tanjug

Poruka premijera na Božić

Dačić: Srbiji je pre svega potreban ekonomski razvoj mir i stabilnost!

Politika -
Mi želimo da se Srbija razvija, da Srbija svake godine bude sve jača, želimo da bude poštovana", rekao je premijer, koji je prisustvovao božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić poručio je danas, povodom Božića da su Srbiji potrebni mir, stabilnost i ekonomski razvoj i pozvao sve da rade na ostvarenju tih ciljeva koji su i ciljevi državnog vrha.

Dačić je istakao da je božićna poruka, koja uveka propagira mir, i osnovna poruka državnog vrha Srbije.

"Mi želimo da se Srbija razvija, da Srbija svake godine bude sve jača, želimo da bude poštovana", rekao je premijer, koji je prisustvovao božićnoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Prema njegovim rečima, da bi ona bila više poštovana u svetu građani Srbije moraju mnogo više da veruju u sebe i mnogo više da poštuju sebe.

"Zato je veoma važno da je državno rukovodstvo danas prisutno ne samo ovde (u Sabornoj crkvi) nego i na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

On je dodao i da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić danas u Gračanici istakavši i da ćemo "biti svuda tamo gde je naš narod".

Dačić je najavio i da će 9. januara boraviti u Republici Srpskoj, povodom obeležavanja dana i slave RS.

On je rekao i da u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića "treba svi zajedno da iskoristimo kao jednu vrstu poziva na sabornost - na ono što je inače uvek falilo svim Srbima - da bude malo više sloge i jedinstva oko nekih najvažnijih pitanja".

Dačić je napomenuo i da "nije lako u ovim teškim vremenima doći do tog jedinstva naročito kada je reč o poltičkim strankama.

"U svakom slučaju problemi sa kojima se srpski narod i svi građani Srbije suočavaju svih ovih godina jesu takvi da je veoma važno da u Srbiji postoji sloga, da postoji politička stabilnost i stabilnost ekonomskog i opšte društvenog sistema", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track