Tadić: Đilas ne može da vodi izbornu listu
Foto: Ap

Pobunio se počasni predsednik DS

Tadić: Đilas ne može da vodi izbornu listu

Politika -
Ako smene Đilasa, ne može da bude kandidat za gradonačelnika, a ko će biti nije ni važno, može da bude bilo ko, rekao je Tadić

BEOGRAD - Počasni predsednik DS Boris Tadić će ukoliko uspe da sakupi većinu oko sebe i sa čela stranke skloni Dragana Đilasa zastupati stav da Đilas ne može da bude na izbornoj listi ni kandidat za gradonačelnika.

"Ako smene Đilasa, ne može da bude kandidat za gradonačelnika, a ko će biti nije ni važno, može da bude bilo ko", preneo je svoj razgovor sa Tadićem izvor u beogradskim odborima DS.

Bitka između Đilasa i Tadića koja je izbegnuta pre godinu dana na Izbornoj skupštini dogovornim povlačenjem Tadića verovatno će se odigrati na Glavnom odboru stranke u subotu u Novom Sadu.

"Jedan od njih će pobediti. Drugi će verovatno morati da ode ukoliko se do sednice GO ne postigne neki dogovor između najviših rukovodilaca stranke. Većina je za to i ne bi me iznenadilo da se ipak do subote postigne neki kompromis", rekao je izvor iz DS.

On kaže i da se za promenu lidera DS za sada izjasnilo 35 odbora i da će ih biti još, dok je na stranu Đilasa stao samo odbor iz Gornjeg Milanovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track