Najnovije vesti

Veselinović: Đilasovu ostavku traži 45 odbora!
Foto: Ds.org

Nezadovoljstvo raste

Veselinović: Đilasovu ostavku traži 45 odbora!

Politika
10:36h
Veselinović je rekao da su takvu odluku doneli i veoma značajni beogradski odbori Vračar, Rakovica, Zemun, Savski venac, Palilula, kao i najveći i najznačajniji odbori u Vojvodini

NOVI SAD - Zamenik šefa poslaničkog kluba Demokratske stranke u republičkom parlamentu Janko Veselinović izjavio je danas da je do sada 45 gradskih i opštinskih odbora DS zatražilo smenu aktuelnog predsednika stranke Dragana Đilasa.

Veselinović je rekao da su takvu odluku doneli i veoma značajni beogradski odbori Vračar, Rakovica, Zemun, Savski venac, Palilula, kao i najveći i najznačajniji odbori u Vojvodini - Subotica, Kikinda, Zrenjanin, a istakao je da očekuje da će do kraja dana broj odbora koji zahtevaju smenu Dragana Đilasa biti veći od 50.

"Ovde se ne radi o bilo kakvim strujama. Ovde se radi o izjašnjavanju članova gradskih i opštinskih odbora DS kako Demokratsku stranku vide u budućnosti", rekao je Veselinović dodajući da bi bilo "bitno da se u subotu na sednici Glavnog odbora stranke, u demokratskoj atmosferi lišenoj bilo kakvih pritisaka, čuje glas tih gradskih i opštinskih odbora".

Veselinović je rekao da stav Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu i stav Gradskog odbora Novi Sad da se "ta važna pitanja" odlažu, pokazuje da ti odbori ne uvažavaju zahteve opštinskih i gradskih odbora iz svojih sredina, pojasnivši da tu pre svega misli na Pokrajinski odbor, a kada se radi o Gradskom odboru Novi Sad, kako je kazao, "jasno je da su mesni odbori koji su se izjašnjavali po tom pitanju bili jednoglasni u zahtevu za smenom Đilasa, što bi, po njemu trevalo da bude dobar signal Gradskom odboru.

"Smatram da je ključno da se u ovom momentu čuje glas članova stranke. Smatram da se taj glas u poslednje vreme, ne samo u Novom Sadu, već generalno, nije čuo i bojim se da postoji disproporcija između onog što misle članovi, neko bi rekao obični članovi, a ja mislim da su oni najbitniji, i onoga što neko u ime njih govori", naglasio je Veselinović.

Na pitanje da li će na predstojećoj sednici Glavnog odbora DS, koja će biti održana u subotu 18. januara u Novom Sadu biti postavljeno pitanje smene Dragana Đilasa sa mesta predsednika stranke Veselinović je rekao da će ključno pitanje biti da li će članovi Glavnog odbora uvažiti "nezadovoljstvo članstva, odnosno, stavove gradskih i opštinskih odbora".

"Ne bih prejudicirao i ne bi bilo korektno da prejudiciram kako će članovi Glavnog odbora odlučiti, ali je jako bitno da uz uvažavanje stava ovih odbora koji su o tome odlučivali, da ta procedura bude jasna, precizna, transparentna i da, ponavljam, bude lišena bilo kakvih pritisaka", kazao je zamenik šefa polaničkog kluba DS u Skupštini Srbije.

Veselinović je kazao i da, prema informacijama koje on ima, opštinski i gradski odbori nisu raspravljali o pitanju ko bi "sutra na neposrednim izborima koje traže" mogao biti kandidat.

"Ovo pitanje poverenja sadašnjem predsedniku DS nikako ne prejudicira ko će se kandidovati za predsednika stranke", rekao je Veselinović dodajući da verovatno postoje simpatije pojedinih odbora prema nekim personalnim rešenjima, ali to, kako je istakao, nije bio predmet izjašnjavanja.

Prema rečima Veselinovića, realno je da je trenutno ukupno aktivno oko 130 gradskih i opštinskih odbora DS, dok su u ostalima povereništva ili nisu aktivni.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track