SELAKOVIĆ: SNS prihvatio poziv DS za razgovor o Vojvodini
Foto: Nebojša Mandić

Rešavanje pitanja statuta

SELAKOVIĆ: SNS prihvatio poziv DS za razgovor o Vojvodini

Politika -
Prihvatamo inacijtivu potpredsednika DS Miodraga Rakića da kao država, ali i stranka i mimo tehničke radne grupe koju je formirala Skupština Vojvodine razgovaramo sa DS o pitnaju Statuta pokrajine i njegovom rešavanju, naveo je ministar pravde

BEOGRAD – Srpska napredna stranka spremna je da razgovara sa demokratama o rešavanju pitanja Statuta Vojvodine, izjavio je danas funkcioner SNS Nikola Selaković.

Selaković je rekao da SNS u tom smislu prihvata incijativu potpredsednika DS Miodraga Rakića da kao država, ali i stranka, i mimo tehničke radne grupe koja se bavi tim pitanjem, razgovara sa DS o Statutu te pokrajine.

"SNS kao trenutno najača državotvorna snaga na političkoj sceni Srbije spremna je da razgovara sa DS o rešavanju pitanja Statuta AP Vojvodine i u tom smislu prihvatamo inacijtivu potpredsednika DS Rakića da kao država, ali i stranka i mimo tehničke radne grupe koju je formirala Skupština Vojvodine razgovaramo sa DS o pitnaju Statuta pokrajine i njegovom rešavanju", rekao je Selaković, koji je i ministar pravde.

Rakić je u autorskom tekstu u "Politici" naveo da je pitanje Vojvodine suštinsko pitanje autonomije, koje mora biti rešeno političkim dogovorom ukoliko se želi postići stabilno i dugoročno rešenje.

"Može li se rešiti pitanje Statuta Vojvodine bez dijaloga sa SNS ili bez dijaloga sa DS u drugom slučaju. Pitanje Vojvodine je suštinsko pitanje autonomije koje mora biti rešeno političkim dogovorom ukoliko želimo stabilno i dugoročno rešenje", rekao je Rakić i dodao da DS mora svakodnevno raditi na tim pitanjima bez obzira na to da li je SNS u ovom trenutku spremna da donose i po njih teške političke odluke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track