DAN ŽALOSTI: Danas sahrana ubijenog srpskog odbornika Dimitrija Janićijevića (35)
Foto: Tanjug

Poslednji oproštaj

DAN ŽALOSTI: Danas sahrana ubijenog srpskog odbornika Dimitrija Janićijevića (35)

Politika -
Iza sebe je ostavio trudnu suprugu, troje dece, oca i majku

KOSOVSKA MITROVICA - Danas je u Kosovskoj Mitrovici, zbog ubistva Dimitrija Janićijevića, dan žalosti.Janićijević (35) će biti sahranjen danas na groblju u Rudaru kod Zvečana, a povorka iz porodične kuće u severnoj Kosovskoj Mitrovici kreće u 13 sati.

Telo ubijenog Janićijevića sinoć je posle 19 sati dovezeno sa obdukcije u njegovu porodičnu kuću u Kosovskoj Mitrovici. Janićijević je ubijen pretprošle noći ispred svoje porodične kuće kada je nepoznati napadač pucao iz vatrenog oružja na njega. Janićijević je iza sebe ostavio trudnu suprugu, troje dece, oca i majku.

Dimitrije Janićijević (Foto: Zoran Šaponjić)
Dimitrije Janićijević (Foto: Zoran Šaponjić)

SAD osudile ubistvo Janićijevića

SAD su osudile ubistvo odbornika u Skupštini opštine severna Kosovska Mitrovica Dimitrija Janićijevića i pozvale kosovske vlasti da sprovedu opsežnu, brzu istragu i da odgovorne privedu pravdi.U saopštenju američkog Državnog sekretarijata, koje je potpisala predstavnica Stejt departmenta Džen Psaki, pozivaju se sve zajednice i političke partije na Kosovu da zajedno rade na smanjenju tenzija i poštovanju demokratske volje naroda, preneo je "Glas Amerike".

"SAD naglašavaju svoju postojanu podršku i Kosovu i Srbiji povodom potpune implementacije sporazuma o normalizaciji odnosa postignutog uz posredstvo Evropske unije 19. aprila u Briselu, uključujući uspostavljanje legitimnih, demokratskih i efikasnih institucija i jačanje vladavine zakona na severu Kosova, kako bi se ljudima koji tamo žive garantovala bolja budućnost. Nasilje i zastrašivanje namaju šta da traže u tom političkom procesu i samo ugrožavaju te napore", ističe se u saopštenju.

Američki Državni sekretarijat izrazio je saučešće Janićijevićevoj porodici i pozvao kosovske vlasti da sprovedu opsežnu, brzu istragu i da odgovorne privedu pravdi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track