Sednica u NS: Glavni odbor DS u subotu u podne
Foto: Fonet

U kongresnom centru Master

Sednica u NS: Glavni odbor DS u subotu u podne

Politika -
Pojedini odbori najavili su da će njihovi predstavnici u GO zatražiti smenu predsednika Dragana Đilasa

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) održaće sutra sednicu Glavnog odbora (GO) na kojoj će raspravljati o radu stranke i imenovati članove Izbornog štaba zbog beogradskih ali i mogućih parlamentarnih izbora.

Sednica GO će se održati u kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma. Pojedini odbori najavili su da će njihovi predstavnici u GO zatražiti smenu predsednika Dragana Đilasa.

DS ima 160 odbora, ali je funkcionalno 130, i svi oni imaju predstavnike u Glavnom odboru, koji ima oko 450 članova. Da bi Đilasu na sednici GO bilo uskraćeno poverenje, za to mora da glasa većina članova tog tela.

Portparolka stranke Aleksandra Jerkov izjavila je ranije za agenciju Beta da će GO u subotu odlučiti da li će DS svrstati na "rezervnu klubu Aleksandra Vučića za neku buduću koaliciju" ili će potvrditi politiku opozicione partije.

Lider DS Dragan Đilas, kazao je za Betu da je uveren da će njegova politika dobiti podršku i poručio da će posle toga svi morati da poštuju donete odluke ili da potraže drugu stranku.

"Siguran sam da posle tog 18. januara više nema tolerisanja, da oni koji ne predstavljaju većinu i oni koji nemaju podršku za svoje stavove, te stvavove javno iznose i zbunjuju građane u zemlji. Tamo glasamo, donosimo odluke i svi koji žele da ostanu u DS-u te odluke moraju da sprovode, oni koji ne žele oni treba da potraže mesto u nekoj drugoj stranci ili bar da ćute", poručio je tada Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track