File: Izbori unutrašnje pitanje Srbije
Foto: Tanjug

Ministar EU za proširenje

File: Izbori unutrašnje pitanje Srbije

Politika -
Ministar EU je izrazio očekivanje da eventualno raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji neće odvratiti pažnju vlasti u Beogradu sa procesa evrointegracija i normalizacije odnosa sa Prištinom.

BEOGRAD - Ministar EU za proširenje Štefan File rekao je da ne brine da se u Srbiji ili drugoj zemlji koja pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji donese odluka o izborima u demokratskim okvirima.

"Nadam se da na početku ovako važnog procesa (pridruživanja EU) koju god odluku političari da donesu, da im to neće skrenuti pažnju sa sprovođenja reformi i sa posvećenosti dijalogu sa Prištinom. Nadam se da ovaj momentum neće biti izgubljen", istakao je File upitan da iznese stav EU po pitanju mogućih parlamentarnih izbora u Srbiji.

On je izrazio očekivanje da eventualno raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji neće odvratiti pažnju vlasti u Beogradu sa procesa evrointegracija i normalizacije odnosa sa Prištinom.File je, na konferenciji za novinare posle prve međuvladine konferencije Srbije i EU, rekao da ne sumnja da će Srbija odluku o eventaualnom raspisivanju parlamentarnih izbora doneti u demokratskom okviru i u skladu sa demokratskim principima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track