Najnovije vesti

Drašković i Ljajić hoće u koaliciju sa naprednjacima
Foto: Kurir

Vanredni izbori

Drašković i Ljajić hoće u koaliciju sa naprednjacima

Politika
13:54h
Kako je saopšteno iz SDPS, dogovor ove stranke i SNS-a predviđa i da se nakon izbora u što kraćem roku formira mala i efikasna vlada. S druge strane Vuk Drašković iz SPO navodi da su strateški ciljevi Srpske napredne stranke odavno ciljevi SPO-a

BEOGRAD - Socijaldemokratska partije Srbije odlučila je danas da na predstojeće vanredne parlamentarne izbore i izbore za Skupštinu grada Beograda izađe u koaliciji sa SNS. Takođe, iz Srpskog pokreta obnove navode da i oni žele u ovu koaliciju.

Kako je saopšteno iz SDPS, dogovor ove stranke i SNS-a predviđa i da se nakon izbora u što kraćem roku formira mala i efikasna vlada. Ta odluka je doneta na sednici Glavnog odbora SDPS.

"SDPS je sa SNS postigla dogovor oko politike i principa buduće vlade, kao i o neophodnosti nastavka sveukupnih reformi u našoj zemlji", navedeno je u saopštenju.

Dogovor dve partije predviđa i da nakon vanrednih parlamentarnih izbora u najkraćem roku bude formirana mala i efikasna vlada, koja će se punim kapacitetom posvetiti rešavanju ekonomskih i socijalnih problema svih građana Srbije, navedeno je u saopštenju.

Iz SDPS-a je najavljeno da se tokom sutrašnjeg dana očekuje konkretizacija postignutog dogovora u pojedinostima, vezanim za raspored na izbornim listama i tok predizborne kampanje.

S druge strane, predsednik SPO Vuk Drašković ocenio je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora kao malu pauzu, da bi potom evropski, reformski kurs bio maksimalno ubrzan, očekujući da će njegova stranka na tim izborima nastupiti na listi Srpske napredne stranke.

Drašković je rekao da se to nameće kao jedino logično opredeljenje, jer su strateški ciljevi Srpske napredne stranke odavno ciljevi SPO-a.

"Srateški ciljevi SNS- bezuslovna primena Briselskog sporazuma, pomirenje među narodima i državama bivše Jugoslavije, borba protiv korupcije i kriminala, ekonomske reforme, socijalne reforme, otkrivanje svih zločina državnog terorizma iz vladavine Slobodana Miloševića su zapravo i stateška opredeljenja odavno SPO", rekao je Drašković.

On je dodao da će SPO nastaviti da maksimalno podržava ovaj kurs i ovu politiku SNS.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...