Maja Kocijančič: Briselski sporazum sprovesti do kraja
Foto: Zorana Jevtić

21. runda

Maja Kocijančič: Briselski sporazum sprovesti do kraja

Politika -
Postignut je napredak, ali ima još otvorenih pitanja", rekla je portparolka uoči radne večere kod Eštonove

BRISEL - Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič izjavila je uoči večerašnje runde dijaloga Beograda i Prištine da je sada najvažnije do kraja sprovesti Briselski sporazum.

"Postignut je napredak, ali ima još otvorenih pitanja", rekla je Kocijančičeva novinarima, dodajući da će o tim pitanjima biti reči tokom susreta predsednika vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija na radnoj večeri kod Eštonove.

Dačić je ranije najavio da će tokom ove, 21. runde dijaloga biti reči o problemima vezanim za pravosuđe i konstituisanje Zajednice srpskih opština. Večerašnjem sastanku će prisustvovati I prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Kocijančič nije želela da komentariše najavljene vanredne izbore u Srbiji, konstatujući da je to unutrašnje pitanje koje ne bi trebalo da utiče na proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine."Obe strane su iskazale privrženost dijalogu i očekujemo da se toga pridržavaju bez obzira ko je na vlasti u Beogradu i u Prištini”, rekla je ona.Prva runda dijaloga u ovoj godini počeće oko 17 sati bilateralnim susretima Eštonove najpre sa Dačićem a zatim i sa Tačijem, a nastaviće se zajedničkom radnom večerom u njenom kabinetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track