ISPAO IZ TRKE: Čović izvisio za Beograd!

Nekadašnji gradonačelnik nije kandidat za gradonačelnika

ISPAO IZ TRKE: Čović izvisio za Beograd!

Politika -
SNS Sadašnji član privremenog organa otvoreno se preporučivao za kandidata, ali Vučić vaga da li da u trku za prvog čoveka prestonice uključi Zoranu Mihajlović ili Nebojšu Stefanovića

BEOGRAD - Naprednjaci ipak neće Čovića!Potpredsednici SNS Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović zasad su najozbiljniji kandidat za gradonačelnika Beograda. Mada se član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović otvoreno preporučivao za prvog čoveka prestonice, lider naprednjaka Aleksandar Vučić je zasad potpuno odbacio tu ideju. Osim Mihajlovićeve i Stefanovića, Vučić kao potencijalnog kandidata vidi i šefa privremenog organa Beograda Sinišu Malog, dok su male šanse da uđe trku za prestonicu ostale i Milenku Dželetoviću, predsedniku Ekonomskog saveta SNS.- Ono što je izvesno je da bivši gradonačelnik iz vremena devedesetih Nebojša Čović i sadašnji član privremenog organa sigurno neće biti Vučićev adut za gradonačelnika. Što bi se reklo - od stare slave se ne živi. Takođe, članstvo smatra da u redovima SNS ima kadrova koji imaju i stručnosti i znanje da vode prestonicu i da su daleko bolji od Čovića. Zasad je izvesno da će se lista zvati „Aleksandar Vučić“, a kao što je poznato, gradonačelnik se bira iz redova odbornika. Ipak, onaj ko bude prvi, gotovo je sigurno, biće kandidat za budućeg gradonačelnika - saznaje Kurir od nekoliko izvora iz vrha SNS.Sam Čović u izjavi za Kurir nije bio naročito pričljiv. Na naše konkretno pitanje da li će biti na listi naprednjaka za gradski parlament odgovorio je šturo:- Mogu samo da vam kažem - o tom - potom.Podsetimo, samo pre mesec dana Čović je bio daleko pričljiviji, pa je tada izjavljivao da bi prihvatio eventualni poziv SNS i Aleksandra Vučića da bude kandidat za gradonačelnika Beograda.- Ako bi Vučićev zahtev bio da se stranački obojim, o tome se može razmišljati i razgovarati - nagoveštavao je Čović.Ostali kandidati takođe nisu hteli da se zvanično izjašnjavaju, uz konstataciju da će u narednim danima sve biti poznato i da nije bitan jedan kandidat, već tim koji može da vodi Beograd.

Već u trciĐILAS ISPRED DS, ANTIĆ ZA SOCIJALISTEZa razliku od naprednjaka, u ostalim strankama već su poznati kandidati za gradonačelnika Beograda. Tako se lider DS Dragan Đilas kandidovao još u septembru, istog dana kad je smenjen s pozicije prvog čoveka Beograda. Socijalisti se uzdaju u sadašnjeg ministra saobraćaja Aleksandra Antića, dok se URS opredelio za Dinkićevu najbližu saradnicu Suzanu Grubješić. U medijima se spekuliše da bi kandidat LDP za gradonačelnika mogao biti doskorašnji demokrata Željko Ožegović, bivši član Gradskog veća i nekadašnji predsednik opštine Novi Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track