SRAMOTA: Bjelić, Balša i Šapić Đilasovi aduti
Foto: KURIR

Predsednik DS odlučio

SRAMOTA: Bjelić, Balša i Šapić Đilasovi aduti

Politika -
Ključna mesta na beogradskoj izbornoj listi DS zauzeće ljudi od poverenja lidera DS

BEOGRAD - Izbor za izbore.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas u sastavljanju izborne liste za lokalne izbore u Beogradu, na kojima planira da sebe postavi za nosioca i kandidata za gradonačelnika, opredeljivao se prema samo sebi znanim kriterijumima.

Prema saznanjima Kurira, naime, ključna mesta na listi, odmah iza njegovog, zauzimaju Đilasovi provereni kadrovi Aleksandar Bjelić, Balša Božović i Aleksandar Šapić.

Visoko pozicioniranje ljudi, koji su se istakli pre svega poslušništvom i bezuslovnom podrškom šefu, mnogi u DS smatraju zabadanjem trna u oko članstvu, ali i simpatizerima uoči predstojeće borbe za osvajanje gradske vlasti.

Čak i oni koji su ga podržali na nedavnoj maratonskoj sednici Glavnog odbora stranke u Novom Sadu već sad uviđaju da su pogrešili.

- Očigledno je presudno za stavljanje na sam vrh izborne liste Bjelića, Šapića i Božovića njihovo slepo poslušništvo i odanost šefu. Ali, šta onda ugledni članovi stranke i birači mogu da očekuju u budućnosti?

Da li to znači da će se, ako osvojimo vlast i Đilas bude gradonačelnik, ponovo na najvišim funkcijama u Beogradu šepuriti isti ti ljudi, koji su već svojim mnogobrojnim aferama toliko srozali ugled naše stranke - pita se naš izvor iz DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track