Mirović umesto Radulovića
Foto: Fonet

Vlada Srbije

Mirović umesto Radulovića

Politika -
Srpski premijer zatražio je od parlamenta da ovlasti Igora Mirovića da vodi i ministarstvo privrede s obzirom na to da je razrešen Saša Radulović

BEOGRAD - Predsednik Vlade Ivica Dačić obavestio je članove Vlade Srbije da je, radi obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, danas uputio Narodnoj skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića i da je ovlastio ministra Igora Mirovića da rukovodi i Ministarstvom privrede u Vladi Srbije.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500“, prema kojoj maloprodajna cena vekne hleba od ovog brašna ne sme preći 46 dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ova uredba stupa na snagu 1. februara i važiće do 31. jula ove godine.

Proizvođači hleba su obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna „T -500“, najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje. Takođe, trgovci su dužni da u strukturi dnevne nabavke imaju najmanje 40 odsto ove vrste hleba.

Ova uredba je doneta, kako se navodi, s ciljem da se spreče poremećaji na tržištu i obezbedi normalno snabdevanje svih potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja