Ružić: Ne očekujem u novoj vladi probleme zbog sujete
Foto: Marina Lopičić

Srpsko-nemački civilni dijalog

Ružić: Ne očekujem u novoj vladi probleme zbog sujete

Politika -
Na pitanje da li sebe vidi u budućoj vladi Ružić je odgovorio da nikada nije imao ni zdravu, a kamoli bolesnu ambiciju da sam sebi opredeljuje mesto na političkom nebu Srbije

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije u tehničkoj vladi Branko Ružić izjavio je danas da će formiranjem nove vlade biti nastavljeno ostvarivanje strateških ciljeva i da ne očekuje nikakve prepreke i probleme "zbog bilo čijih kompleksa i sujeta".

"Saradnja sa koalicionim partnerom (SNS) traje i trajaće do formiranja nove vlade, a ova vlada Ivice Dačića uz plodotvornu saradnju Aleksandra Vučića daje impozantne rezultate", rekao je Ružić posle skupa "Srpsko-Nemački civilni dijalog".

Naglasivši da ne očekuje prepreke i probleme zbog bilo čijih kompleksa i sujeta, Ružić je konstatovao da on nije ni primetio da postoje, osim u pojedinim novinskim napisima.O saradnji nakon izbora do sada nije bilo reči, rekao je, a očekuje da će nova vlada biti formirana na osnovu izbornih rezultata i to će, prema njegovoj oceni, biti vlada kontinuiteta u odnosu na realizaciju strateških ciljeva kabineta Ivice Dačića.

Na pitanje da li sebe vidi u budućoj vladi Ružić je odgovorio da nikada nije imao ni zdravu, a kamoli bolesnu ambiciju da sam sebi opredeljuje mesto na političkom nebu Srbije, ukazavši da je SPS ozbiljno ustrojena stranka koja donosi personalne odluke.

Ocenivši da je dobro što će predizborna kampanja biti kratka, Ružić je naveo da od koalicije SPS- PUPS-JS očekuje afirmaciju onoga što je postignuto, kao što je Briselski sporazum, razrešenje kosovskog problema, otvaranje pretpristupnih pregovora za EU, projekat južni tok...

Najavio je da će socijalisti početi kampanju pošto RIK utvrdi obrasce za prikupljanje potpisa i dodao da je SPS potrebno dva dana da prikupi potrebne potopise ukoliko RIK usvoji obrasce najkasnije 4. februara, a zatim da predajom liste otpočne kampanju.

Ružić je zaključio da u Srbiji kampanja počinje čim se završe prethodni izbori i da je sve ono što je do sada urađeno bila kampanja u kojoj je SPS pokazao da ume da nosi odgovornost i donosi hrabre odluke u interesu građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track