Zoran Živković: Tužiću Borisa Tadića!
Foto: Zorana Jevtić

Uskoro na sudu

Zoran Živković: Tužiću Borisa Tadića!

Politika -
Zapanjen sam količinom besmisla i laži koje je izgovorio bivši predsednik Srbije, istakao je Živković

BEOGRAD - Predsednik Nove Srbije Zoran Živković saopštio je da će tužiti nadležnom sudu "građanina Borisa Tadića za izrečene klevete i neistine, nakon konsultacija sa svojim advokatom". Zapanjen sam količinom besmisla i laži koje je izgovorio bivši predsednik Srbije, istakao je Živković u izjavi dostavljenim medijima.

"Očigledno je da Boris Tadić ima izraženu grižu savesti zbog štete koju je učinio meni, mojoj porodici i poslovima kojima sam se bavio, pa mu moje prisustvo na srpskoj političkoj sceni izaziva napad paranoje", ocenio je Živković. Prema njegovim rečima, Boris Tadić je danas izrekao gomilu neistina, počev od toga da me optužuje za neuspešne i sporne privatizacije do ličnih uvreda.

Istina je, kako je naglasio, da su, od 24 sporne privatizacije, samo dve bile u 2003. godini kada sam obavljao funkciju predsednika Vlade Srbije.Prva je privatizacija "Putnika" gde je sporno oduzimanje te kompanije kupcu 2006. godine, upravo u vreme predsednika Borisa Tadića. Druga je kupovina iz stečaja "Železare Smederevo", ali tu proceduru nije sprovodila Vlada, nego nadležni sud. Sve ostale privatizacije su obavljene u vreme kada je Tadić bio na vrhu piramide vlasti, istakao je Živković.

Živković je naglasio da se za 53. godine njegovog života, 27 godina poslovne aktivnosti, 22 godina političke karijere i u poslednjih 10 godina, od kada nije predsednik Vlade, protiv njega nikad nije vodio, niti se vodi bilo kakav predistražni ili istražni postupak, niti je bilo kada suđen i osuđen za bilo koje krivično delo.

Podsećam javnost da je osam godina Boris Tadić bio predsednik i da je u to vreme mogao da inicira bilo kakvo preispitivanje mog političkog i poslovnog rada. Siguran sam da to nije učinio jer za to nikada nisu postojali razlozi, ukazao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track