PODRŽAVALI NARKO-BOSA: Vrh DS je štitio imovinu Darka Šarića!
Foto: Beta

Snežana Malović otkrila zašto je napustila stranku

PODRŽAVALI NARKO-BOSA: Vrh DS je štitio imovinu Darka Šarića!

Politika -
Bivša ministarka pravde napustila DS jer je na poslaničkoj listi i Vladimir Todorić, koji je osporavao Zakon o oduzimanju imovine kriminalcima

BEOGRAD - Demokratsko propadanje.

Snežana Malović, bivša ministarka pravde, napustila je juče Demokratsku stranku jer se, kako je navela, na poslaničkoj listi demokrata nalaze i oni koji su osujećivali borbu protiv kriminala i korupcije!Odlazak iz DSMalovićeva je navela da odlazi iz DS jer će se na listi te stranke naći lica koja su bila protiv oduzimanja imovine kriminalcima, javno se deklarisala za to i „urušavala svaki reformski korak koji smo preduzeli napadajući nas da urušavamo demokratiju i demokratsku proceduru“.Snežna Malović juče nije želela da precizira o kome je tačno reč, kao ni njen najbliži saradnik iz Ministarstva pravde Slobodan Homen, koji je takođe istupio iz DS. Međutim, kako Kurir saznaje, reč je o Vladimiru Todoriću, članu Predsedništva DS, koji se javno zalagao da se kriminalcima, između ostalih i narko-bosu Darku Šariću, ne oduzima imovina! Naime, on je pokušao da ospori Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom, zbog čijeg donošenja je Malovićevoj i njenoj porodici i danas ugrožena bezbednost. Todorić je 12. oktobra 2009. godine s Pravnim forumom podneo Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o oduzimanju imovine, uz obrazloženje da zakon, onako kako je formulisan, „može ekonomski da uništi lice protiv kojeg se vodi postupak“!Todorićeva inicijativa- Todorić je podneo ovakvu inicijativu svega tri meseca pre nego što se počelo sa oduzimanjem imovine Šarićima. On je, praktično, brinuo o finansijama najvećih kriminalaca u Srbiji - kaže izvor našeg lista iz vrha DS i podseća da je na osnovu upravo tog zakona Šariću oduzeta imovina milionske vrednosti.Todorić je svojevremeno u intervjuu jednom dnevnom listu, govoreći upravo o ustavnosti ovog zakona, kazao da je način na koji se on implementira neustavan i da je u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima!- Hajde onda da ih odmah streljamo! Pa valjda prvo treba da se dokaže da je neko kriminalac - kazao je tada Todorić.U razgovoru za naš list ovaj funkcioner DS kazao je da se ne oseća prozvanim.Na pitanje da li smatra da je Darku Šarića trebalo da bude oduzeta imovina, rekao je:- Neću da komentarišem.

Darko Šarić
Darko Šarić

Snežana Malović, (Foto: Dado Đilas)
Snežana Malović, (Foto: Dado Đilas)

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Sporni i odnosi Dragana Đilasa i Miroslava MiškovićaJedan od razloga Malovićkinog nezadovoljstva je, kaže naš izvor, i odnos lidera DS Dragana Đilasa sa vlasnikom „Delta holdinga“ Miroslavom Miškovićem, što se može videti i iz saopštenja. Naime, Malovićeva je napisala:- DS trenutno vode ljudi koji nisu podržavali niti podržavaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, osujećivali su je svojim kontaktima i poslovnom saradnjom s licima protiv kojih smo se borili, što i dalje čine. Zbog njih smo svi svrstani u kategoriju „žutih lopova“. Zbog njih se izbrisala granica između onih koji su ogrezli u kriminalu i onih koji su političke žrtve - napisala je Malovićeva i dodala:- Vreme je pokazalo da su imali isti cilj - lični interes lukrativne prirode, svakodnevno izgrađujući kult ličnosti na kritici teških koraka koji su morali biti preduzeti radi ozdravljenja društva. Sa takvim ciljevima nije bilo teško kritikovati reforme ili održavanje Parade ponosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track