DS napustilo osam članova iz Kragujevca
Foto: Fonet

Nove ostavke

DS napustilo osam članova iz Kragujevca

Politika -
Odbor Demokratske stranke u Kragujevcu danas je doveden u rang loše organizovane grupe građana. Stranci su, na nacionalnom nivou, porušene sve one vrednosti koje su je krasile i činile dominantnom političkom partijom, ocenjuje se u zajedničkom saopštenju osmorice bivših demokrata

KRAGUJEVAC - Osmorica dugogodišnjih članova Demokratske stranke iz Kragujevca, koji su prethodnih godina obavljali državne funkcije, saopštilo je danas da je napustilo tu stranku i poručilo da je, Kragujevcu i Srbiji, potrebna Nova Demokratska stranka.

"Kao dugogodišnji članovi, neki i više od dve decenije, doneli smo tešku odluku da napustimo Demokratsku stranku", navedeno je u zajedničkom saopštenju osmorice članova DS.

U tom saopštenju je ocenjeno i "da je odbor Demokratske stranke u Kragujevu danas doveden u rang loše organizovane grupe građana", i da su "stranci, na nacionalnom nivou, porušene sve one vrednosti koje su je krasile i činile dominantnom političkom partijom".

Kako je navedeno u saopštenju, Demokratsku stranku su napustili Aleksandar Radosavljević, član Glavnog odbora, svojeremeno poslanik u dva mandata, zatim Dragutin Radosavljević nekadašnji državni sekretar Ministarstva državne uprave i do 2012. godine direktor Poreske uprave Srbije. DS je napustio i Goran Ivanović, predsednik Staturne komisije stranke, i svojevremeno sekretar kragujevačke Skupštine i nekada predsednik kragujevačkih demokrata. Iz Demokratske stranke, čiji je član od njenog osnivanja, istupio je i Predrag Petaković, svojevremeno direktor Televizije Kragujevca i kragujevačke filijale RFZO. Takođe, stranku su napustili i Goran Planić član Gradskog odbora i Nadzornog odbora DS , zatim Ivan Radović dugogodišnji član i bivši direktor EPC-centar Kragujevac, kao i Slobodan Božović predsednik mesnog odbora Stara radnička kolonija i Živimor Vučković, nekada direktor dečjeg odmarališta Kopaonik i Instituta za strana žita.

Predsednik kragujevačkih demokrata Dušan Obradović rekao je "da u Gradskom odboru DS, koji broji oko 3.500 članova, postoji apsolutno jedinstvo"."Želimo im sreću. To je sve što mogu da komentarišem u vezi za istupanjem pojedinaca iz Demokratske stranke", rekao je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track