Stefanović: Skupština u subotu o imunitetu Dragana Tomića
Foto: Nebojša Mandić

Vanredna sednica parlamenta

Stefanović: Skupština u subotu o imunitetu Dragana Tomića

Politika -
Srpska napredna stranka pokazala je da partijska knjižica ne može nikog da zaštiti i da su svi građani ravnopravni, kaže funkcioner SNS

BEOGRAD - Parlament će na vanrednoj sednici u subotu razmatrati ukidanje imuniteta poslaniku SNS Draganu Tomiću, a sednica bi trebalo da se održi u 10 sati.

Tomić je juče priveden zbog sumnji za malverzacije u Univerzal banci. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati."On se u poslednjoj fazi pozvao na imunitet poslanika koji traje 24 sata. Ja sam spreman da tokom sutrašnjeg dana imamo sednicu na kojoj ćemo razmatrati ukidanje imuniteta ovom poslaniku", kazao je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović. On je rekao da je u ovom slučaju Srpska napredna stranka pokazala da partijska knjižica ne može nikog da zaštiti i da su svi građani ravnopravni.

Stefanović je izrazio nadu da će predsednik njegove stranke Aleksandar Vučić biti sledeći predsednik Vlade Srbije. "Kažem, nadam se, jer može da se desi da SNS dobije većinu glasova, ali da ne osvoji dovoljan broj glasova da formira samostalnu vladu, a onda će nju pokušati da formiraju neke druge stranke", dodao je Stefanović. On je rekao da će posle izbora SNS praviti koalicije "samo sa onim strankama koje su spremne da uđu u dubinsku borbu protiv korupcije i za reforme".

Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je sinoć odluku da predloži parlamentu da odobri određjivanje pritvora i vođenje krivičnog postupka protiv poslanika SNS Dragana Tomića zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Kako je navedeno, ta odluka se donosi zbog "krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu". Odbor je, takođe, predložio Skupštini da razmotri taj predlog odluke po hitnom postupku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track