NEODRŽIVO STANJE U DS: Masovan odlazak članova u Čačku i u Ljigu

Kolektivno napuštanje stranke

NEODRŽIVO STANJE U DS: Masovan odlazak članova u Čačku i u Ljigu

Politika -
U Demokratskoj stranci se stvorilo neodrživo stanje, koje će dovesti vrlo brzo do potpunog urušenja te stranke, ukazao dr Kosta Milošević, bivši narodni poslanik DS

ČAČAK - Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku napustila su tri odbornika u Skupštini grada Čačka - Dr Kosta Milošević, Mr Mira Milinković i Sanja Azanjac-Šišović. Pored njih, stranku Dragana Đilasa kolektivno je napustilo još 55 dugogodišnjih članova.

Dr Kosta Milošević je bio narodni poslanik u Narodnoj skupštini u dva mandata (2008. i 2012.) i dugogodišnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Čačku, u periodu od 1996-2007. godine. Svi oni su pristupili Izbornom štabu Nove demokratske stranke u Čačku. Dr Kosta Milošević napominje da je stanje u DS veoma loše i neodrživo.

- U Demokratskoj stranci se stvorilo neodrživo stanje, koje će dovesti vrlo brzo do potpunog urušenja te stranke. Na nama, starim demokratama, je da očuvamo ideju i misiju demokratije u Srbiji, a to je jedino moguće kroz Novu demokratsku stranku Borisa Tadića - ukazao je Milošević.

Takođe, zbog neslaganja sa politikom rukovodstva DS-a, Opštinski odbor DS u Ljigu je kolektivno napustio tu stranku i pristupio NDS. DS je napustio i ceo odbornički klub, na čelu sa predsednikom Skupštine opštine Ljig, Mihajlom Zečevićem. DS su napustili i članovi opštinskog veća.

- Posle 22 godine provede u Demokratskoj stranci, potpuno sam uveren da sadašnje rukovodstvo stranke nije sposobno da održi izvorne ideje i sprovede misiju Demokratske stranke. Sasvim sam siguran da će građani prepoznati sprovođenje misije modernizacije Srbije u Novoj demokratskoj stranci, što istraživanja javnog mnjenja uveliko i pokazuju - izjavio je Mihajlo Zečević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track