Institut: Ispitati funkcionera DS zbog pretnji ukrajinskim scenariom
Foto: Kurir štampano

Izbori 2014.

Institut: Ispitati funkcionera DS zbog pretnji ukrajinskim scenariom

Politika -
Ovakve pretnje visokog funkcionera političke partije, koja tvrdi da je demokratska, stvaraju strah među građanima, a kriminalce ohrabruju u svojim nastojanjima da oslabe državu što više, kažu u Međunarodnom institutu za bezbednost

BEOGRAD - Međunarodni institut za bezbednost zatražio je danas od tužioca za organizovani kriminal da hitno ispita navode funkcionera DS Borislava Stefanovića da Srbiji "preti bosanski ili ukrajinski scenario" ukoliko Srpska napredna stranka ostane na vlasti.

"Ovakve pretnje visokog funkcionera političke partije, koja tvrdi da je demokratska, stvaraju strah među građanima, a kriminalce ohrabruju u svojim nastojanjima da oslabe državu što više", navodi se u saopštenju. Dodaje se da je posao tužioca da Stefanovića odakle mu informacije o "ukrajinskom scenariju" u Srbiji ako SNS formira vladu i da li on i njegova partija učestvuju u pripremi takvog scenarija.

"Tužilac za organizovani kriminal ne sme kalkulisati ovakvim pretnjama haosom i krvoprolićem u Srbiji, posebno kad dolaze od visokog funkcionera partije koja je do skora vršila kompletnu vlast u Srbiji, te je imala pristup svim informacijama", naveo je Međunarodni institut za bezbednost. Funkcioner DS Borislav Stefanović ocenio je juče da Srbiji preti bosanski i ukrajinski scenario socijalnog bunta građana na ulicama ukoliko na vlasti ostane, kako se izrazio, nekompetentan režim SNS. Stefanović je novinarima u Valjevu rekao da bi to bio najgori scenario mogućih dešavanja posle vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 16. mart.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track