OHRABRENJE ZA REFORME: Kurc sutra sa državnim vrhom Srbije

Zvanična poseta

OHRABRENJE ZA REFORME: Kurc sutra sa državnim vrhom Srbije

Politika -
Ministar inostranih poslova Austrije u Beogradu će se sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, kao i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc posetiće sutra Beograd, gde, kako je najavio, dolazi sa porukom ohrabrenja za nastavak reformskog procesa.

U Beogradu će se sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, kao i šefom diplomatije Ivanom Mrkićem. Pored toga on će prisustvovati prezentaciji Senata privrede Srbije, ispostavi Senata privrede Austrije kojim predsedava bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek.

Senat je platforma koja okuplja iskusne rukovodeće ličnosti iz politike, diplomatije, ekonomije, nauke, medija i kulture, koji žele da, u dijalogu sa odgovornima, podstiču ekonomski razvoj, navodi se u Beču.

Kurc će u četvrtak posetiti Prištinu, gde će imati razgovore sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i ministrom inostranih poslova Enverom Hodžajem. Takođe on će obići i austrijske vojnike pri Kforu, ali i sastati se sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track