Najnovije vesti

Rasim Ljajić: Neću sedeti u vladi u kojoj bude sedeo Ugljanin
Foto: Zorana Jevtić

Nije ucena

Rasim Ljajić: Neću sedeti u vladi u kojoj bude sedeo Ugljanin

Politika
16:56h
Ne ucenjujem bilo koga. Nemam nikakav problem da ne sedim u toj vladi. Uglavnom, u istoj prostoriji sa tim čovekom ja više sedeti neću. On može da sedi bez ikakvog problema, ali tu mene neće biti, rekao lider SDPS

KRUŠEVAC - Predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas u Kruševcu da neće sedeti u budućoj vladi ukoliko u njoj bude lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Ljajić, koji je potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, tvrdi da to nije ucena i dodaje da sa aktuelnim ministrom bez portfelja Ugljaninom ne želi više da bude ni u istoj prostoriji.

"Ja ne ucenjujem bilo koga. Nemam nikakav problem da ne sedim u toj vladi. Uglavnom, u istoj prostoriji sa tim čovekom ja više sedeti neću. On može da sedi bez ikakvog problema, ali tu mene neće biti", rekao je Ljajić odgovarajući na pitanje da li bi ponovo bio u istoj vladi sa Ugljaninom.

Ugljanin je gostujući nedavno na TV Pinku, rekao je da ljudi bliski Ljajiću "ubijaju Bošnjake po Sandžaku". Rekao je i da je on lično na to ukazivao Ljajiću.Ugljaninova SDA Sandžaka odlučila je, naime, da pokrene krivične postupke protiv svih za koje se sumnja da su vršili krivična dela, posebno teških ubistava, koja do danas u Sandžaku nisu rasvetljena.Među tim krivičnim delima je i ubistvo odborničkog kandidata SDA Ruždije Durovića koji je ubijen na odborničkom mestu tokom vanrednih lokalnih izbora u Novom Pazaru 2006. godine.Tom prilikom rođak poginulog Durovića je teško ranjen.Ljajić je na te optužbe odgovorio najavom tužbe protiv Ugljanina.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...